Carnet C1, què puc conduir amb ell?

El carnet C1 és un dels més sol·licitats a causa d’una major demanda laboral en el sector del transport. T’informem sobre el que és, què pots conduir amb el Carnet C1, requisits i més en una lectura breu.

Què és el carnet C1?

El carnet C1 està categoritzat com un carnet professional perquè el seu ús final és el desenvolupament professional. El carnet C1 forma part de la categoria C de vehicles que es refereix a aquells que s’usen per a transportar materials o objectes, així com persones. De fet, al carnet C se’l coneix com a carnet de camions, però en la seva definició i abast és molt més ampli.

Amb el carnet C1 què puc conduir

Amb el carnet C1 pots conduir vehicles amb una MMA o Massa Màxima Autoritzada sigui de 3.500 quilos com a mínim i 7.500 kg com a màxim. A més de la càrrega material pots transportar un màxim de 9 persones incloent-te, o cosa que és el mateix, 8 passatgers. Aquesta és la raó per la qual és el carnet més demandat per a treballar.

Carnet C1, ¿qué puedo conducir con él?

Potser t’interessa: Les recents novetats sobre les normes de seguretat viària 2022

Requisits per a obtenir el carnet C1 professional

Els requisits per a obtenir el carnet C1 són:

  1. Tenir 21 anys complerts.
  2. Estar en possessió del carnet B.
  3. Aprovar un test psicofísic.
  4. Aprovar el curs en la seva part pràctica i teòrica.

En què consisteix el curs per a obtenir-lo?

En el curs per a obtenir el carnet C1 amb el qual pots conduir vehicles de diferents tipus trobaràs moltes similituds amb el procés que vas passar per a obtenir el carnet tipus B.

Si encara no tens el carnet de camió, ets a temps de treure-te’l amb RACC Start

Part teòrica per a obtenir el carnet C1

Per a la part teòrica disposaràs d’un programa formatiu i informació específica. L’examen consisteix a contestar 20 preguntes en 20 minutos de les quals només es permet fallar 2.

Part pràctica

Aquí sí que trobaràs una diferència amb el carnet tipus B i és que les primeres pràctiques es donen en un circuit tancat. Allí hauràs de demostrar que maneges perfectament totes les maniobres que es poden fer els aquests vehicles. Posteriorment, necessitarem fer les pràctiques de circulació en vies obertes al trànsit, en aquest cas, per a demostrar que coneixes la noramativa.

Carnet C1, ¿qué puedo conducir con él?
CAP o Certificat d’Aptitud de Professionalitat

El CAP és una part molt important en el carnet de camions o C1 ja que és el document que ens capacita per a treballar utilitzant aquest permís. És imprescindible per a qualsevol treball que impliqui treballar amb camions.

Obtenir el CAP requereix un curs que està disposat per una formació inicial i una altra contínua. La inicial compta amb una part teòrica i pràctica es realitza en 140 hores i per a obtenir-ho hem de superar un examen tipus test de 100 preguntes.

El curs de formació contínua per al certificat CAP té l’objectiu de refrescar i renovar els coneixements i aptituds del conductor. És per això que té una durada menor: 35 hores respecte a la formació inicial. Una altra característica és que és necessari realitzar-ho cada 5 anys el que ens atorga un marge de temps interessant si canvien les nostres expectatives laborals.

Vols obtenir-ho de la forma més senzilla? T’ajudem!

Potser t’interessa: Amb carnet de cotxe es pot conduir moto 125?

No et perdis: La guia sobre els permisos de cotxe y moto

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!