El permís de conduir que obtenim a Espanya ens permet circular dins de la Unió Europea i de l’Espai Europeu Econòmic, que inclou a Noruega, Islàndia i Liechtenstein. Si volem circular per altres zones o espais estrangers necessitarem el permís de conduir internacional.

Què és el carnet internacional? On et permet circular?

El permís de conduir internacional és un document acceptat en pràcticament tots els països del món i ens permet circular en territoris fora de la Unió Europea, de fet, en la gran majoria d’ells com ja vam introduir.

Aquest document té unes característiques particulars. Una d’elles és que no pot ser usat si no va acompanyat del nostre permís de circulació obtingut a Espanya en vigor.

També et pot interessar la nostra assegurança de viatges perquè estiguis tranquil vagis on vagis.

També cal tenir en compte la seva data de caducitat ja que una vegada obtingut, només podem utilitzar-ho durant el període d’un any. És a dir, es tracta d’un permís de circulació internacional amb caràcter temporal.

Com obtenir el permís de circulació internacional i quant costa

Pots realitzar el tràmit per a obtenir el permís de conduir internacional per Internet o de manera presencial. En tots dos casos la documentació i accions que et sol·licitaran seran les mateixes:

  1. Hauràs d’abonar les taxes corresponents pel tràmit administratiu. Els costos els coneixeràs sobre la marxa. Actualment la taxa 4.5, que és la relativa a aquest procediment, té un cost de 10,40€. Si ho fas per Internet es fa el pagament en línia. Si ho realitzes presencialment, hauràs d’aportar el justificant de l’abonament de les taxes quan acudeixis a la teva cita.
  2. Posteriorment, hauràs d’emplenar els camps que siguin necessaris de la sol·licitud.
  3. L’últim pas és seleccionar quina és la Prefectura de Trànsit on vols recollir el carnet internacional de conduir.

Carnet de conducir internacional: qué es y cómo obtenerlo

Quant temps es triga a tenir el carnet de conduir internacional?

Pots tenir el teu permís de conduir internacional llest en dos dies aproximadament.

El procés per a obtenir-lo és tan senzill com te l’hem comptat. N’hi ha prou amb tenir en compte els aspectes clau que resumim a continuació:

  • Fer el tràmit en línia requereix menys temps.
  • És necessari abonar el valor de les taxes.
  • Per a poder obtenir el permís internacional necessitem tenir el nostre permís de conduir espanyol el vigor.
  • En acudir a recollir el carnet internacional de conduir hem de portar una fotografia actual original de 32 x 26 mil·límetres a color i en un fons llis.
  • El permís internacional de circulació té una validesa d’un any.
  • El tràmit pots realitzar-lo tu mateix o una persona autoritzada que et representi.

Carnet de conducir internacional: qué es y cómo obtenerlo

Últims consells

Si realitzaràs el tràmit de manera presencial, també podràs fer el pagament en línia per a estalviar temps i desplaçaments. L’abonament es realitzaria mitjançant l’aplicació pròpia de la DGT per al pagament de taxes mitjançant targeta bancària (el més ràpid) o càrrec en compte corrent. Aquesta aplicació la pots usar directament en la web de la seu de la DGT o descarregar-te-la al mòbil.

Una altra manera d’abonar el cost de les taxes és acudint a una de les entitats adherides amb l’administració. Pots consultar-les aquí.

En general, el permís de conduir internacional resulta molt útil quan anem de viatge a l’estranger i llogar un cotxe resulta més rendible que usar el transport públic.

En molts països, amb el canvi de divises, llogar un cotxe pot arribar a sortir molt barat. En tal cas, comptar amb el carnet internacional per a conduir és de grandíssima utilitat.

El millor és que ara ja saps què pots fer amb ell, com obtenir-ho, quant costa, quin és el seu període de validesa i quants dies aproximadament pots trigar a tenir-lo.

Aprofita tota aquesta informació per al teu pròxim viatge.

Necessites el teu permís de conduir tipus B?