Diferències entre carnet de moto, aquesta és la pregunta que suscita més dubtes tant en conductors com en persones que no han obtingut cap mena de carnet. A continuació, et facilitem una guia ràpida per a conèixer les diferències entre ells, què pots conduir amb cada carnet de moto, etc.

Tipus i diferències entre carnet de moto

Els diferents tipus de carnet de moto que existeixen requereixen unes condicions per a poder ser obtinguts. Les principals diferències entre carnet de moto es donen per la limitació de potència màxima i cilindrada, així com per l’edat en la qual poden ser adquirits.

Encara no tens el carnet de moto? Apunta’t amb el RACC

Carnet AM – fins a 50 cc

El carnet de moto AM és el que primer podem obtenir per edat. A pesar que antigament es podia adquirir als 14 anys, des del 2009 és necessari tenir els 15 compliments.

Quant a vehicles que podem conduir amb el carnet AM, s’usa una mesura de potència de 50 cc com a màxim. En aquest cas, es pot emportar passatger si el conductor és menor d’edat, però només a aquells que hagin complert els 12 anys.

Diferencias entre carnet de moto: ¿Para qué sirve cada uno?

Carnet de moto A1 – 125 cc

El carnet de moto A1 es pot obtenir amb 16 anys. La normativa estableix una limitació no sols en cc que queda fixada en 125, sinó també en potència màxima que no pot superar els 15 CV o (11 kW).

Un altre dels vehicles que es poden conduir amb el carnet de motos A1 són motocicletes de 3 rodes. En aquest cas la potència màxima queda fixada en 20,4 CV o 15 kW.

Carnet de moto A2

El carnet A2 de moto de pot obtenir als 18 anys, igual que el carnet B per a conduir turismes. Permet la conducció de tots els vehicles anteriors i qualsevol moto sense limitació en relació a la cilindrada, però sí a la potència màxima que no pot ser major a 47,6 CV o 35 kW.

Com a anotació important, és il·legal la venda de motos de majors prestacions reeixides per la reducció del pes. Ull a aquesta dada en comprar la teva moto! La bona notícia és que pots conduir qualsevol moto que desitgis sempre que porti el dispositiu de limitació pertinent.

Un altre aspecte que ressaltar és que, si desitgem conduir un ciclomotor de 3 rodes, hem de respectar les restriccions de 20,4 CV marcades en el carnet A1 de motocicletes.

Diferencias entre carnet de moto: ¿Para qué sirve cada uno?

Carnet de moto A

conductors que tinguin intenció d’obtenir aquest carnet de motocicletes, que és el més ampli de tots, han de tenir tret el carnet de moto A2 i haver-lo mantingut durant dos anys. En aquest cas, l’edat no importa, ni l’experiència que tinguis amb altres permisos de moto. És obligatori tenir dos anys de carnet de motos A2 complert per a obtenir l’A. L’única limitació existent és la de les motocicletes de 3 rodes on s’aplica la norma anterior.

Quin vols obtenir?