A quina edat es pot treure el carnet?

Una de les coses que més il·lusió fa quan complim la majoria d’edat és que ja podem conduir. Quan arribi aquest moment tan esperat, potser ja tens la meitat del camí recorregut perquè a Espanya, a la pregunta de quina edat es pot treure el carnet de cotxe hi ha dues respostes en funció de l’examen. Segur que com a bon #Starter et saps aquestes anotacions però en qualsevol cas, els repassem a continuació:

L’edat per a treure el carnet de cotxe depèn de…

A Espanya, pots apuntar-te a l’autoescola als 17 anys però:

  • A l’examen teòric del carnet tipus B només podràs presentar-te amb els 17 anys i nou mesos complerts. És a dir, quan et quedin 3 mesos per a complir els 18 anys.

Amb aquesta edat, també pots realitzar les teves primeres classes pràctiques amb nosaltres (sempre que comptis amb el permís del teu tutor legal, com els teus pares).

  • Per a obtenir el carnet pràctic de cotxe hauràs d’esperar uns mesos i presentar-te en complir els 18 anys.

Amb la majoria d’edat, podràs conduir vehicles que arriben a 120Km/h, sense límit de potència i amb un màxim de 3.500 kg.

¿A qué edad se puede sacar el carnet de coche?

B1: el nou carnet de cotxe arribaria abans

El carnet tipus B és la llicència més comuna al nostre país i en els pròxims mesos, podrien haver-hi canvis. Has sentit parlar del nou carnet de cotxe?

La Direcció General de Trànsit (DGT) està treballant en una nova llicència, que portarà el nom de B1, perquè els majors de 16 anys tinguessin la possibilitat de conduir uns certs vehicles.

Una de les raons que està impulsant aquesta nova mesura és per a donar l’oportunitat de portar cuadriciclos pesats, un tipus de cotxe que destaca per emetre baixes emissions. De fet, en altres països com Itàlia, Portugal o França ja existeix aquest carnet i a la UE la llei permet implementar-lo des de 2006.

  • Quina velocitat aconsegueixen aquests vehicles? 90 Km/h
  • Quin és el seu pes màxim? 450 kg

En menys d’un any, aquest nou carnet podria entrar en vigor tal com indiquen els seus impulsors: la DGT, l’empresa privada PONS i l’Associació Empresarial per al Desenvolupament i Impuls de la Mobilitat Elèctrica (AEDIVE).

La bona notícia és que més d’un milió de joves podrien gaudir d’aquesta nova mesura.

Com podries aconseguir el carnet de cotxe B1? Aprovant un examen teòric equivalent al del carnet B però amb un examen pràctic diferent.

Quina és l’edat ideal per a treure el carnet de cotxe?

Però de moment, això només és un projecte per al futur. Ara com ara, ja has vist que l’edat en la qual es pot treure el carnet de cotxe depèn de si et presentes al teòric o al pràctic.

I sobretot, no et preocupis per si és massa aviat o massa tard. No existeix l’edat perfecta per a treure’t el carnet de cotxe: cadascun ha de decidir quan està preparat i vol complir aquest somni.

En resum, l’important és començar quan realment vulguis. A més, si vols ser un #Starter, nosaltres sempre t’estarem esperant.

¿A qué edad se puede sacar el carnet de coche?

El viatge el fem junts però tu condueixes

  • Packs de teòrica: amb accés a teòrica en línia, test en línia i examen teòric.
  • Packs de teòrica + classes: pots contractar diverses opcions segons el nombre de pràctiques que vulguis fer.
  • Packs amb teòrica aprovada + classes: si t’has tret la teòrica per lliure o tens algun permís de moto, pots contractar aquest pack.
  • Packs de pràctiques: amb ofertes especials en funció del nombre de pràctiques que compris.

A més, el 90% dels nostres alumnxs aproven a la primera. I si anessis tu el següent?

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!