Tècniques per a portar una conducció eficient

Amb les mans al volant també pots contribuir a cura del medi ambient sempre que apostis per la conducció eficient. Es tracta d’una manera de conduir el teu vehicle en el qual aconsegueixes un baix consum de carburant i redueixes la contaminació ambiental.
A més, aquesta manera de desplaçar-se també té avantatges per a tu com un major confort i nivell de seguretat. Com veuràs a continuació, només has de seguir unes regles molt senzilles per a ser més eficient en la carretera. Ready, #Starter?

Per què és important una conducció eficient?

El transport ens ha facilitat la vida a tots però no podem oblidar que per al seu funcionament utilitza combustibles fòssils, produint així les anomenades emissions de CO₂. Aquestes emissions danyen al medi ambient i són una de les causes directes del canvi climàtic. Per això, tots hauríem de posar de la nostra part per a cuidar el planeta.

La conducció eficient cobra més sentit que mai perquè gràcies a aquest estil més conscient i responsable, s’optimitza el rendiment del motor i s’afavoreix la reducció de combustible, arribant a contaminar molt menys.

3 avantatges de la conducció eficient

  1. Estalviaràs combustible: evitar les frenades brusques o accelerades, mantenir una velocitat adequada i constant…Aquests són només alguns dels hàbits que els conductors poden prendre per a sotmetre a un esforç menor el seu vehicle.
  2. Menys contaminació als nostres carrers: si reduïm les emissions de gasos contaminants, millorarem la qualitat de l’aire que respirem i es reduirà el nivell de malalties respiratòries o cardiovasculars, problemes oculars o jaquecas.
  3. Més seguretat viària: la conducció eficient es caracteritza per mantenir una distància de seguretat òptima. Això garanteix que tinguis el temps suficient per a reaccionar davant situacions imprevistes o que puguis portar una velocitat constant durant més temps. Així conduiràs amb més tranquil·litat.

Técnicas para llevar una conducción eficiente

Tècniques per a aconseguir una conducció eficient

Quan arrencades el teu vehicle…

  • No carreguis el cotxe en excés i sempre que puguis, evita la baca portaequipajes. Sabies que per cada 100 quilograms s’incrementa un 5% el consum de combustible?
  • Evita trepitjar l’accelerador en posar en marxa el motor.
  • La primera marxa només per a arrencar però canvia ràpid a la segona.
  • Si el teu vehicle funciona amb gasolina, el més eficient és posar-se en marxa de seguida.
  • Si el teu vehicle és dièsel, espera 10 segons abans d’iniciar la marxa. El motiu? L’oli arribarà a la zona de lubricació en millors condicions.

Mentre circulis en la carretera…

  • Sempre que puguis, planeja la ruta prèviament per a no fer quilòmetres de més. També pots informar-te de les zones amb embussos per a evitar-les i consumir menys.
  • En parades prolongades, apaga el motor. Prioritza la fluïdesa en la circulació, evitant les accelerades abans de parar el motor.
  • Mantingues una distància de seguretat adequada. Així estàs més preparat davant qualsevol imprevist i la conducció és més eficient.
  • Respecta els límits de velocitat. Aquest factor és un dels quals més influeix en el consum. La manera més eficient per a circular és mantenir marxes llargues i a baixes revolucions el major temps possible.

Recorda sempre: millor marxes més llargues i a baixes revolucions. El motor esplaiat, gasta menys.

En els trams en pendents…

  • Si són descendents: aixeca el peu de l’accelerador sense reduir de marxa per a deixar baixar el cotxe per la seva pròpia inèrcia. Mai en punt mort ja que augmenta el consum i la contaminació.
  • Si els trams són ascendents: intenta circular en la marxa més elevada.

Abans d’entrar en una corba…

  • Adapta la velocitat del vehicle: és a dir, aixeca el peu de l’accelerador i deixa rodar el cotxe per la seva pròpia inèrcia.

En les rotondes…

  • Analitza les característiques a l’entrada de la rotonda com l’amplària de la calçada o la grandària de la glorieta. Després, adapta la velocitat del vehicle.

Si hi ha caravana…

  • En els embussos, evita accelerar per a després tornar a frenar. Això només desgasta el teu vehicle, fa que consumeixi més combustible i contamina més.
  • En parades de més de 60 segons, pots apagar el motor. La teva butxaca ho agrairà.

Técnicas para llevar una conducción eficiente

Quins elements fan que consumeixis més combustible?

  • Les finestretes: si pensaves que era un mite, la veritat és que conduir amb les finestretes baixades provoca una major oposició al moviment del vehicle. Si vols ventilar, el millor és utilitzar els dispositius de ventilació. Això sí, el recomanable és mantenir la temperatura entre 21-22 °C.
  • La pressió dels pneumàtics: la falta de pressió fa que el vehicle ofereixi major resistència a la rodadura i el motor desenvolupa major potència, per la qual cosa augmenta el consum del combustible.
  • L’estat del motor: no oblidis revisar el teu vehicle de manera periòdica per a detectar possibles avaries que podrien produir augments en el consum i emissions contaminants.

Una conducció eficient et porta més lluny

Sabies que un vehicle nou contamina un 95% menys que els que es van fabricar fa 20 anys?

Així i tot, a l’hora triar el teu vehicle, prioritza aquells models amb menor índex de consum de combustible i d’emissions contaminants. Un altre consell que podem donar-te és que intentis ajustar la grandària o la capacitat del vehicle a les teves necessitats.

Tots aquests aspectes contribueixen a una conducció més eficient des de molt abans de posar en marxa el vehicle. Després, és a les teves mans utilitzar correctament l’automòbil per a mantenir un nivell d’eficiència però en Racc Start creiem en tu i en les teves ganes de cuidar el planeta en cada desplaçament.

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!