Les recents novetats sobre les normes de seguretat viària 2022

La vida evoluciona i, amb ella, també ho fa la societat. La nostra manera de moure’ns i comunicar-nos, avui dia, és molt diferent de la de fa 30 anys, i fins i tot 10.

I per això, la DGT ha volgut actualitzar les normes de seguretat viària, adaptar-les a la nostra realitat i promoure una circulació respectuosa i segura per a tots els usuaris.

A continuació t’expliquem quins són perquè puguis aplicar-les en el teu aprenentatge i aconseguir el teu permís de conduir a la primera!

Anem a això!

Límits de velocitat

Els nous límits de velocitat que els conductors hauran d’aplicar són:

  • En circulació per ciutat, en vies d’un sol carril per sentit, la nova velocitat màxima és de 30 km/h. Les vies de dues o més carrils continuen tenint una velocitat màxima de 50 km/h.
  • En totes aquelles vies d’un sol carril, amb un únic sentit i amb vorera en tots dos costats, la velocitat màxima és ara 20 km/h.

L’ús del cinturó i els sistemes de protecció

La seguretat dels conductors és una altra de les novetats que s’han dut a terme en l’actualització de les normes de seguretat viària. Sent, a partir d’ara, de la següent manera:

  • No utilitzar correctament els sistemes de seguretat com el cinturó, el casc o els sistemes de protecció infantil, suposa una infracció de 4 punts en la pèrdua del permís de conduir.

L’ús telèfon mòbil

L’ús del telèfon mòbil al volant és un autèntic perill per als conductors i per a totes les persones que estan en la via. Per això, les noves normes de seguretat viària s’han actualitzat.

  • Subjectar el mòbil amb la mà mentre s’està circulant suposa la pèrdua de 6 punts en el permís de conduir.

Potser t’interessa: Amb carnet de cotxe es pot conduir moto 125?

Las recientes novedades sobre las normas de seguridad vial 2022

Avançaments

Els avançaments són una de les principals causes d’accidents, per això, s’actualitzen les normes de seguretat viària de la següent manera:

  • Durant els avançaments a un altre vehicle en carreteres convencionals, ja NO es pot depassar en 20 km/h la velocitat màxima.
  • En vies de dues o més carrils, per a avançar a una bicicleta o a un ciclomotor, el conductor del vehicle ha d’ocupar completament el carril contigu.
  • En aquelles vies d’un sol carril, el conductor que vulgui avançar a una bicicleta, a un ciclomotor o a una moto, haurà de mantenir una separació mínima de 1’5 metres. Si no ho fa, perdrà 6 punts del carnet.

Zones de baixes emissions i estacionament

La contaminació és un problema real en el nostre món i, per això, és necessari prendre mesures que ajudin a rebaixar-la per a protegir el medi ambient. Les noves normes de seguretat viària s’han actualitzat sobre aquest tema.

  • És completament obligatori respectar les restriccions establertes en els protocols contra els episodis de contaminació i de Zones de Baixa Emissió.

Cada vegada hi ha més persones que utilitzen les bicicletes com a mitjà de transport, per això, és necessari prendre mesures al respecte i aconseguir una bona convivència entre cotxes, ciclomotors, motos i bicicletes. En referència als estacionaments, també s’han modificat les normes. A partir d’ara està prohibit parar o aparcar en els carrils bici.

Novetats per als ciclomotors i les motos

Les motos i els ciclomotors poden utilitzar dispositius sense fils, que estiguin degudament homologats, en el casc. Ja sigui per a poder comunicar-se o per a facilitar la navegació.

Taxes d’alcoholèmia

Conduir sota els efectes de l’alcohol és un altre dels grans causants d’accidents, per això, la DGT ha actualitzat les normes de seguretat viària sobre aquest tema quant als menors d’edat.

  • La taxa d’alcohol en sang permesa per als menors d’edat que condueixen un ciclomotor o un vehicle de mobilitat personal és del 0’0.

A més de totes les novetats en les normes de seguretat viària que hem explicat al llarg d’aquest post, has de tenir en compte, també, que llançar a la via objectes que puguin provocar incendis o accidents, comporta la pèrdua de punts del permís de conduir. I, per descomptat, els vianants sempre tenen preferència sobre els vehicles, ja sigui en els passos per a vianants, en les zones per als vianants o en les voreres.

Potser t’interessa: Recuperació de punts del Carnet

No et perdis: La guia sobre els permisos de cotxe y moto

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!