Tipus d’aparcaments i com dominar-los

En aquest article t’explicarem els tipus d’aparcaments que existeixen i les claus perquè puguis dominar cadascun d’ells. La feina d’estacionar el vehicle és una de les més complexes per a molts conductors. Continua llegint i veuràs que no és tan difícil com sembla.

Aparcament en bateria

Aquest tipus d’aparcament és un dels més comuns i es tracta d’estacionar el vehicle de manera paral·lela respecte a altres vehicles. Una vegada agafes pràctica és molt intuïtiu, sempre que el vehicle quedi dins de les dimensions de l’aparcament.

Et donarem uns tips perquè aparcar en bateria no se’t resisteixi. Pots realitzar la maniobra de front, això és, continuant la marxa, voltejant el volant i anar introduint la part davantera del cotxe o marxa enrere.

Consells per a dominar aquest tipus d’estacionament

Sabem que aquest tipus d’aparcament resulta més complicat per a molts conductors, que uns altres així que t’hem anotat els consells:

  1. Senyalitza que aparcaràs.
  2. Usa com a referència el cotxe estacionat al costat del lloc que ocuparàs i situa el vehicle de manera perpendicular a l’altre calculant una distància de mig metre.
  3. Col·loca la marxa enrere, girant tot el volant dirigint-te a l’espai en què aparcaràs el teu cotxe.
  4. Utilitza el retrovisor de l’interior amb la finalitat de constatar que no hi ha vianants o obstacles en l’asfalt extremant la precaució de no danyar el vehicle aparcat. No ho fregaràs quan la teva roda posterior depassi el far del vehicle.
  5. Prossegueix amb la marxa enrere amb el volant girat, usant el mirall retrovisor exterior. Amb aquest examines de no fregar el cotxe estacionat a l’altre costat.
  6. Centra el teu cotxe, usant la primera marxa.
  7. Detingues el vehicle amb el fre de mà i el bloqueig de volant, si disposes d’aquesta eina.

Tipos de aparcamientos y cómo dominarlos

L’estacionament en línia

L’estacionament en línia consisteix a posicionar el vehicle darrere d’un altre. La complexitat resideix a conèixer si concorre suficient espai perquè el vehicle s’introdueixi en aquest racó i permeti maniobrar.

És molt rellevant deixar espai tant per davant com per darrere perquè després et permeti la possibilitat de maniobrar, així com facilitar als altres conductors del vehicle davanter com el darrere.

 

Consells per a aparcar en línia com un veterà

Si estacionaràs el cotxe en línia aquestes són les tàctiques que has de seguir perquè aconsegueixis aparcar sense cap mena d’inconvenient:

  1. No oblidis senyalitzar la maniobra amb anticipació.
  2. Estructura el vehicle de manera paral·lela al vehicle de referència.
  3. Inicia la marxa enrere en línia recta, adonant-te que l’eix posterior del teu vehicle es trobi a l’altura del para-xocs del vehicle estacionat davant.
  4. Volteja amb el volant cap a la direcció en què desitges estacionar el vehicle i continua en marxa enrere fins que en el teu mirall retrovisor exterior puguis observar el far davanter del cotxe aparcat darrere. Aquesta suposa la segona de les teves referències per a aparcar en línia.
  5. Posteriorment gira tot el volant cap a la direcció oposada, continuant marxa enrere. Recorda que si posseeixes poc espai per a operar i el vehicle xoca amb la vorada o et trobes massa prop del vehicle posterior, utilitza la primera marxa per a rectificar i repeteix la maniobra.
  6. Centra el cotxe en l’espai i detenlo usant el fre de mà.

Qué tipos de aparcamiento existen y cómo dominarlos

Aparcament en oblic

Per a estacionar el vehicle d’aquesta manera, generalment es realitza de front, ficant immediatament la part davantera del vehicle. No obstant això, també hi ha algunes indicacions que has de tenir present per a realitzar de manera òptima aquesta maniobra:

  1. Senyalitza amb antelació suficient.
  2. Has de reduir la marxa.
  3. Permet l’obertura del vehicle, voltejant el volant dirigint-te cap al costat oposat a l’aparcament.
  4. Gira el volant de manera completa al costat oposat i introdueix el teu vehicle en l’espai que hagis trobat. Mentre realitzes aquesta acció, assegura’t de no fregar cap dels cotxes que estiguin aparcats en els llocs contigus al teu. Auxilia’t per a això dels retrovisors i, si resultés necessari, corregeix amb la marxa enrere.
  5. Una vegada estacionat, recorda’t de detenir completament el vehicle usant el fre de mà.

A punt per agafar el volant amb el teu carnet de cotxe?