Quines motos es poden conduir amb el carnet de cotxe?

D’alguna o una altra manera tots els conductors tenim la vaga idea que estant en possessió del carnet B, es poden conduir motos. Els matisos són importants per a saber exactament quines motos es poden conduir amb el carnet de cotxe.

Motos que es poden conduir amb el carnet de cotxe o permís B

El carnet de moto es divideix en tres permisos principals dels quals en obtenir el permís B de cotxe automàticament adquirim un, encara que no el podrem usar fins a tenir una certa experiència.

1. Carnet de moto A1

El permís A1 de motos és aquell que ens permet conduir motocicletes d’una cilindrada màxima de 125cc o una potència màxima de 11Kw. Es pot obtenir des dels 16 anys, però si tens el carnet de cotxe i tens dos anys d’experiència tu també pots conduir-les.

Si vols conduir un altre tipus de motos necessitaràs tenir el permís propi.

El carnet de moto A2 és el que ens dóna la possibilitat de conduir motocicletes de fins a 48CV. Amb dos anys amb aquest carnet, es pot obtenir el carnet de moto A fet que permet conduir qualsevol tipus de moto.

¿Qué motos se pueden conducir con el carnet de coche?

Vols aprofitar la teva experiència amb el teu permís de cotxe per a conduir una moto?

El principal és que tinguis almenys dos anys d’experiència conduint cotxes. El segon pas és posar-se al dia respecte a les novetats que ha introduït recentment la Direcció General de Treball:

Ús de guants

Una de les grans novetats en la normativa viària respecte a la conducció de motos és l’ús obligatori de guants. Tant el conductor com el passatger hauran de portar-los posats en tot moment. No respectar aquesta norma podria implicar fins a 200 euros de multa per cada persona que no els porti i la retirada de 4 punts del carnet per al conductor.

No utilitzar el casc o portar-lo mal posat

Una altra de les grans novetats en la normativa és que s’han endurit les mesures per a les persones que no utilitzin el casc o el portin de manera inadequada. En aquest cas concret la multa comporta, a més, la retirada d’entre 3 i 4 punts del carnet directament.

Inhibidors de radar

L’ús en la moto d’inhibidors de radar està totalment prohibit, d’aquí ve que les conseqüències siguin tan dures: sanció de 500 euros i retirada de 3 punts del carnet.

¿Qué motos se pueden conducir con el carnet de coche?

Què passa si condueixo una moto per a la qual no tinc permís?

En primer lloc, si condueixes una moto que el teu carnet B no et permet, poses en perill la teva seguretat i la dels altres. Raó de més per a no intentar-ho sense haver obtingut primer la formació adequada.

Si vas conduint una motocicleta per a la qual no tens permís rebràs una multa i et requeriran perquè demostris que ho tenies, però no ho tens així que comencen els problemes greus.

Pot passar que la fallada hagi estat que el carnet estigués caducat. En aquest cas, la DGT pot emetre una multa amb un import de fins a 200€.

Vols treure’t el carnet de moto amb nosaltres? Mira que fàcil és!

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!