Què hem de fer quan el nostre cotxe porta aturat molt temps?

És probable que, per diverses raons, hagis de deixar el cotxe parat molt de temps. I això no té perquè ser un impediment, ni causar avaries greus en el teu vehicle, sempre que duguis a terme una sèrie de passos per a evitar danyar-ho quan ho tornis a arrencar.

Per a tenir el carnet de cotxe no sols has d’estudiar les normes de circulació, sinó aprendre tot allò que t’ajudi a ser més ben conductor i a estalviar diners en el manteniment del teu vehicle.

A continuació et donem uns consells per a tornar a arrencar el teu cotxe després de molt de temps sense que tinguis problemes!

Com preparar el cotxe abans de deixar-lo parat per un temps?

Quan vagis a deixar el teu cotxe parat per molt de temps, has de prendre una sèrie de prevencions importants que disminueixin els riscos que el teu vehicle sofreixi danys.

Els més importants són:

  • Cerca un bon lloc per a aparcar-lo. Si és en un garatge, moltíssim millor, així no haurà de patir pluges, nevades, vents forts, sol… A més, evitaràs el vandalisme i fins i tot que la policia et denunciï per abandó.

Si no pots tenir-ho a cobert, mantingues el cotxe net. Que no sembli que ho hagis abandonat. I, si pot ser, canvia-ho de lloc cada cert temps.

  • Desconnecta la bateria perquè no es descarregui.
  • No deixis el dipòsit de combustible buit.

.¿Qué debemos hacer cuando nuestro coche lleva parado mucho tiempo?

Què fer quan vulguis tornar a arrencar-ho?

Quan vulguis tornar a utilitzar el teu vehicle després d’un temps sense fer-lo, has de comprovar, d’un en un, els següents punts:

Nivells de líquids i combustible

El primer pas per a arrencar un cotxe parat per molt de temps és fer una bona revisió del nivell de líquid refrigerant, del d’oli de motor, del dels frens, de l’oli de la caixa del canvi i dels eixugaparabrises.

Aprofita aquesta revisió per a comprovar que no hi ha cap mena de fugida que pugui danyar el teu vehicle.

Estat de la bateria

La bateria és molt important i una de les peces més perjudicades quan es té el cotxe parat per molt de temps. Per això has de revisar el seu estat abans de tornar a arrencar el teu vehicle.

Obre el capó i mira que no hagi perdut el líquid i si intentes arrencar el teu cotxe i no l’aconsegueixes ni s’encenen els pilots del quadre de comandament, és molt probable que s’hagi descarregat. Així que hauràs d’utilitzar unes pinces elèctriques i l’ajuda d’un altre cotxe o un carregador extern per a tornar a carregar-la i, si així i tot no l’aconsegueixes, hauràs de canviar-la.

Si vas tenir la prevenció de desconnectar-la abans de deixar el teu cotxe parat, només hauràs de tornar a connectar-la.

¿Qué debemos hacer cuando nuestro coche lleva parado mucho tiempo?

Estat dels pneumàtics

Un pneumàtic en mal estat és molt perillós per a la conducció. Per això, abans de tornar a agafar el cotxe, comprova que els quatre estan bé.

Si estan desinflats ho veuràs ràpidament, però de totes maneres comprova que el nivell de pressió és l’indicat pel fabricant.

Mira també que les rodes no estiguin desgastades i, si ho estan, hauràs de canviar-les.

Comprova totes les llums del cotxe

Totes les llums han de funcionar perfectament, així que comprova-les una per una.

Les d’encreuament, les de carretera, les antiboira, les de frenat i els intermitents.

Els frens poden salvar-te la vida

L’estat dels frens ha de ser perfecte, així que comprova’ls en tornar a arrencar el teu cotxe parat per molt de temps.

Mira que no s’encengui cap testimoni en el quadre de comandaments i prova els frens recorrent uns metres a una velocitat molt lenta.

Amb una bona previsió i una correcta revisió, podràs tornar a utilitzar el teu cotxe parat per molt de temps. El manteniment del vehicle és molt important per a poder garantir la teva seguretat i la de la resta de persones.

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!