Per què ens maregem al cotxe? Com podem evitar-los?

Els marejos en el cotxe són una cosa molt habitual, sobretot en les embarassades, els nens d’entre 3 i 12 anys o les persones que van en els seients posteriors.

Cada persona neix, o no, amb predisposició a marejar-se i, per tant, és impossible curar-los, però així i tot sí que és possible prevenir-los amb algunes tècniques que has d’aprendre en treure’t el teu permís de conduir.

Per què ocorren els marejos en el cotxe?

La principal causa per la qual es produeixen els marejos en el cotxe, segons els experts, és la cinetosis.

La cinetosis són els coneguts ‘marejos del moviment’ i es produeixen quan els senyals que rep el cervell no estan d’acord amb les oïdes, que són els encarregats de l’equilibri.

És a dir, mentre el cervell està rebent una informació, com l’arribada d’una corba, i la hi està enviant a les oïdes, el cos ja s’ha desplaçat, per la qual cosa els senyals es descompensen i no es pot crear l’equilibri. És llavors quan sorgeixen els marejos.

Quins són els símptomes dels marejos en el cotxe?

Cada persona experimenta els seus propis símptomes, però per norma general, són els següents:

  • Sensació de malestar
  • Suors fredes
  • Hiperventilació
  • Dolor abdominal
  • Nàusees
  • Pal·lidesa en la cara
  • Mal de cap
  • Cansament
  • Augment en la salivació
  • Vòmits

Quan comencin a aparèixer els símptomes, és important baixar la finestreta per a airejar l’ambient, mirar a l’horitzó i intentar distreure’s.

També li por interesar llegir: Ara que arriba l’estiu, es pot conduir amb xanclas?

¿Porqué ocurren los mareos en el coche? ¿Cómo podemos evitarlos?

Com prevenir els marejos en el cotxe?

La revista de la DGT aconsella, per a evitar els marejos en el cotxe, que el conductor respecti totes les normes de conducció, no faci moviments bruscos, accelerades o frenades sobtades i gaudi del viatge amb tranquil·litat.

A continuació t’expliquem què més pots fer per a prevenir el marejos. Davant, pren nota!

  1. És important que els passatgers no mengin en excés abans dels desplaçaments
  2. Abans de fer un viatge, sobretot si és llarg, cal netejar el cotxe i eliminar qualsevol olor que pugui resultar desagradable. Ventilar és també molt recomanable.
  3. Mirar al capdavant i evitar llegir o interactuar amb cap objecte quan s’estigui en marxa.
  4. És recomanable, també, que el climatitzador estigui en funcionament. Així la circulació de l’aire és millor i es va renovant i refrescant l’ambient.
  5. És millor asseure’s recte i amb el cap ben secundat per a evitar els moviments continus i bruscos.
  6. El millor és anar fent parades durant el viatge. El conductor i els passatgers podran estirar les cames, respirar aire fresc, anar al bany o prendre algun refresc.
  7. Hidratar-se amb freqüència ajuda a evitar els marejos en el cotxe. Així que tant el conductor com els passatgers han de beure molta aigua durant el trajecte.
  8. Si la persona acompanyant té molta tendència a marejar-se, és millor que s’assegui en el seient davanter i, si no és possible, en el seient central de la part de darrere.

Presa totes les precaucions que t’hem explicat en aquest post per a intentar prevenir els marejos en el cotxe. Però, per si de cas, recorda portar sempre una bossa a mà per si algun dels teus acompanyants vomita i no pot parar el vehicle a temps.

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!