Mirall retrovisor: què tenir en compte a l’hora d’ajustar-ho?

Els miralls retrovisors conformen un dels mecanismes de seguretat més importants de qualsevol vehicle, d’aquí que aprendre a regular correctament un mirall retrovisor sigui tan rellevant. Un mirall mal regulat pot suposar un sinistre con molta facilitat.

Entendre bé l’objectiu del mirall retrovisor

L’objectiu de cada mirall retrovisor no és un altre que donar-te la visibilitat que necessites en carretera per a poder maniobrar amb seguretat.

El mirall central ha de permetre’ns veure tot el que ve darrere de nosaltres, així com els laterals han de possibilitar-nos veure tot el que des del mirall interior no podem veure en relació con els costats del cotxe.

La dinàmica, ben aplicada, te permetrà veure tot el que des del mirall retrovisor interior s’escapi a la teva visió de manera que no hagis de preocupar-te d’angles morts i puguis maniobrar de manera segura fins i tot quan hem de realitzar maniobres ràpides.

Per si encara no tens el teu carnet de cotxe, pots aconseguir-ho ara amb RACC

Tecnologia en els nous miralls retrovisors

En l’actualitat molts cotxes tenen sistema de control de punts cecs i sistemes de manipulació dels retrovisors de l’automòbil de manera elèctrica.

Tingues present que, encara que disposis d’aquest sistema, igualment hauràs de cerciorar-te que els miralls retrovisors estén correctament col·locats revisant-los a la vella escola.

Espejo retrovisor: ¿qué tener en cuenta a la hora de ajustarlo?

Com regular correctament un mirall retrovisor? Trucs senzills i efectius

Recorda que regularàs tres miralls retrovisors. Tots tenen més o menys la mateixa importància, però des d’on comencem és sempre des del retrovisor interior. 

Com regular el retrovisor interior

Amb el mirall interior has d’arribar a tenir la major visió possible a través del teu cristall posterior. Aquesta és justament la clau: poder veure tot el que s’aproxima per darrere i puguem veure por aquesta cristall. A partir d’aquí, continuem amb els següents. 

Com regular el retrovisor esquerre 

Per a regular el mirall retrovisor dret només amb que inclinis el cap fins a tocar la finestreta del conductor (tu lloc). Des d’aquí, ajusta el mirall de manera que puguis veure la cantonada posterior esquerra de tu vehicle. 

Com regular el retrovisor dret 

T’has quedat amb l’angle usat per a regular el mirall retrovisor esquerre? És aquest mateix el que hauràs d’usar, sense moure’t del lloc, per a regular el mirall retrovisor dret de manera que puguis veure igualment la cantonada posterior d’aquest lateral.

La regla general és aplicar un ajust d’angle de 15 graus cap a la part exterior.

Espejo retrovisor: ¿qué tener en cuenta a la hora de ajustarlo?

Com sé si he regulat bé ho mirall retrovisor?

Per a comprovar si has regulat correctament tus miralls retrovisors, fes el següent:

  1. Fixa’t en la visibilitat que tens amb el mirall interior. Has de poder veure el màxim possible del cristall posterior.
  2. El que no veus amb el retrovisor interior, el veus amb els laterals? Si no s’així hauràs de tornar a ajustar-ho.

En els cotxes que no permeten regular l’angle dels miralls de manera electrònica, deuràs igualment assegurar-te que aquests estén ben configurats, per al que te servirà de guia el manual per a regular miralls retrovisors de la vella escola, ara més senzill de fer perquè coneixes els trucs claus.

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!