T’expliquem les principals distraccions al volant que hi ha i com evitar-les

La vida és el bé més preuat que tot ésser viu té i, per tant, cal cuidar-la i protegir-la en tot moment, evitant posar-la en risc.

Quan conduïm, ja sigui amb cotxe o amb moto, tots estem exposats a sofrir accidents, per la qual cosa és importantíssim que estiguem pendents de la carretera, concentrats en tot moment en la conducció i, per descomptat, evitar totes les distraccions al volant que puguem.

Segons la DGT, les distraccions són la causa de més del 30% dels accidents que ocorren en carretera, així que com a bon conductor que vols ser, has d’aprendre a identificar-les per a evitar-les costi el que costi.

A continuació t’ho expliquem tot en més detall. Posa primera i comencem el viatge!

L’ús del telèfon mòbil

El mòbil ens permet estar connectats i localitzats en tot moment i, encara que això pugui ser bo, també pot suposar un risc en la conducció. I és que el seu ús és, sens dubte, una de les principals distraccions al volant que, a més, està penada amb multa i pèrdua de punts del carnet. Més concretament, una multa de 200 euros i la pèrdua de 6 punts del carnet.

Per a poder parlar per telèfon mentre es condueix i evitar sofrir un accident, és obligatori instal·lar un mans lliure, encara que tampoc és molt recomanable parlar mentre es condueix perquè es perd la concentració, portant a augmentar el temps de reacció.

Així que res de crides ni missatges mentre estiguis conduint. Prevenir és sempre millor.

Menjar o beure al volant

Per a una bona conducció, les dues mans han d’anar al volant, ambdues, així que menjar o beure mentre estem en carretera, pot ser un veritable perill.

La multa per menjar conduint pot ser d’entre 80 a 200 euros, depenent de si en fer-ho la negligència al volant és més o menys elevada.

Així que si tens gana mentre condueixes, no ho dubtis, per a, descansa, beu i menja i continua el teu camí.

Fumar

Una altra de les grans distraccions al volant és fumar mentre s’està en marxa. I no és qüestió només de fumar, sinó de l’acte d’encendre’l, apagar-lo, que surt-te cendra calenta i ens cremem, que es cremi el cotxe… Tot això fa que estiguem més pendents del cigar, i tot el que pugui passar amb ell, que de la pròpia conducció, i això és sens dubte un gran risc.

Així que no hi ha viatge tan llarg com perquè un fumador no pugui esperar a baixar del cotxe i, en el cas que sigui així, recorda que és recomanable fer parades cada dues hores per a descansar i estirar les cames, així que aprofita aquest moment per a fumar si és que així ho vols.

Te contamos las principales distracciones al volante que hay y cómo evitarlas

Maquillar-se

Quantes vegades no es veu a persones aprofitant els semàfors per a maquillar-se… i que perillós és fer-ho mentre s’està conduint. Ja no sols per a un mateix, sinó per a la resta d’usuaris.

Així que és preferible evitar un accident i aixecar-se una miqueta abans, maquillar-se i fer tot el que sigui necessari abans de pujar al vehicle. I si has de retocar-te abans d’arribar al lloc, per a en un lloc adequat, retoca’t i continua fins al teu destí.

A més, la multa per maquillar-se en el cotxe pot arribar a ser de fins a 500 euros i la pèrdua de 6 punts del carnet.

Sens dubte, és una distracció al volant que és fàcil d’evitar.

El copilot és important

Quan anem conduint i estem acompanyats, és normal que es tinguin converses. És una bona manera de fer el viatge més amè i plaent. Però sempre, sempre, sempre, és important mantenir la vista en la carretera i mantenir la concentració.

Cal evitar discussions al volant, així que el copilot ha d’ajudar-nos a mediar amb els conflictes que poguessin sorgir i, per descomptat, no originar-los ell.

Conduir amb somni

Una altra de les distraccions al volant més perilloses és conduir amb somni. I pot ser realment perillós fer-ho perquè ens podem adormir i tenir o causar un gran accident. Per això, si no has pogut descansar bé i tens son, intenta retardar el viatge i si el somni et ve quan ja estàs conduint, per a en un lloc adequat, descansa una estona fins que estiguis millor, refresca’t i quan ja no tinguis son, continua el teu viatge.

Com veus, existeixen moltes distraccions al volant que es poden evitar. Així que procura que sempre que vagis a conduir estiguis en perfectes condicions per a fer-ho.