Consells per a fer un llarg viatge amb cotxe

Estàs pensant en el teu pròxim destí? Si t’agrada conduir durant hores i deixar-te portar, repassa aquests consells per a fer un llarg viatge amb cotxe i sentir-te segur en tot moment. Fins i tot si els teus viatges són per treball, aquestes recomanacions també et resultaran útils per a gaudir del recorregut. Estar preparat és el que et fa un bon conductor.

El millor trajecte és el que es fa amb seguretat

1. Planifica la ruta: encara que vulguis improvisar pel camí, mai està de més conèixer les carreteres i sobretot, l’estat en el qual es troben. Després sempre pots canviar la ruta o adaptar-la a les teves necessitats però així sabràs què fer si de sobte hi ha obres de manteniment o un embús inoportú. A més, segur que mentre planifiques la ruta descobreixes un paratge natural i t’animes a conèixer-lo en persona.

2. Descansa: a mesura que vagis sumant quilòmetres, notaràs més fatiga. Per això és millor que comencis el viatge amb el dipòsit d’energia al 100%. Descansa la nit anterior i si prens medicaments que et produeixen somnolència, consulta amb el teu metge quines alternatives tens.

3. Condueix per trams: és una estratègia molt útil dividir el trajecte per trams de conducció. Per exemple, cada dues hores o 200 quilòmetres i així pots aprofitar per a refrescar-te, hidratar-te i estirar les cames. Si viatges amb nens, també agrairan aquesta pausa. Si sou 2 o més conductors, conduir per torns és una bona idea per a no acumular el cansament.

4. Mòbil carregat abans de començar: si el viatge és molt llarg, pots connectar un carregador a l’encenedor o a la presa d’USB però és important portar el telèfon amb bateria per si haguessis de fer una trucada urgent.

5. Viatja amb la documentació necessària: abans d’arrencar, assegura’t que portes amb tu el teu permís de conduir nacional i tota la documentació en regla. Fora de la Unió Europea i en aquells països amb acord bilateral, hauràs de tramitar el Permís de Conduir Internacional. Recorda que pots gestionar-lo fàcilment en el nostre Servei de Gestoria RACC. Quant al vehicle, necessitaràs l’assegurança de cotxe, el permís de circulació i comptar amb la ITV en regla.

  • L’assegurança és obligatòria per a qualsevol vehicle donat d’alta.
  • Hi ha diferents tipus que es contracten segons les necessitats de cada conductor i les característiques del seu vehicle.
  • El servei d’assistència al cotxe per avaria o accident està inclòs en l’assegurança en la majoria dels casos però comprova’l en contractar la pòlissa. A vegades, hi ha un límit de quilòmetres de distància al teu domicili i si ets a l’estranger, no et cobrirà. Hi ha situacions que ni tan sols les assegurances a tot risc inclouen.

Consejos para hacer un largo viaje en coche

6. Prepara el teu cotxe: aquestes revisions mèdiques de seguretat no reemplacen la revisió periòdica de manteniment però són imprescindibles perquè un expert comprovi l’estat del vehicle abans d’un llarg viatge. Què es revisarà?

  • Els pneumàtics.
  • Els nivells d’oli, líquid de frens, líquid refrigerant, de l’eixugaparabrisa…
  • Els filtres de l’aire.
  • Les llums.
  • L’aire condicionat.

Demana cita prèvia en centreraccauto.racc.cat i viatja amb el teu vehicle en perfecte estat.

Tens l’equipament obligatori per a situacions d’emergència?

Avui dia, la DGT obliga a portar en el vehicle:

  • 1 armilla reflectora d’alta visibilitat. Hauràs de portar-lo quan surtis del vehicle, en la calçada i en el voral.
  • 2 triangles de senyalització del perill.

Recorda activar els intermitents d’emergència si és necessari. Si hi ha poca visibilitat o és de nit, pots usar les llums de posició o gàlib en autopistes i autovies.

Consejos para hacer un largo viaje en coche

A continuació et donem altres 5 consells per a la teva pròxima ruta en la carretera:

5 Recomanacions abans de fer un llarg viatge amb cotxe

  1. Viatges amb nens? Encara que ja ho sabràs, volem recordar-te la importància que vagin sempre ben asseguts i amb els cinturons lligats. La cadira per a cotxes haurà d’anar ancorada en el seu sistema ISOFIX o amb el cinturó de seguretat en la direcció de la marxa que correspongui.
  2. Quin temps farà? Mira la previsió meteorològica abans de viatjar per a estar preparat davant canvis de temperatura, tempestes, etc.
  3. L’equipatge: evita portar més coses de les que realment necessitaràs. I sobretot, guarda-ho tot en el maleter perquè estigueu més còmodes dins del vehicle.
  4. Sempre una farmaciola en el cotxe: ara haurà de comptar amb màscares quirúrgiques i/o FPP2, gel hidroalcohòlic i fins i tot test d’antígens.
  5. No beguis alcohol i evita els menjars copiosos.

Afegiries algun consell a aquesta llista? Què et funciona quan tens molts km per davant?

La teva seguretat i la dels teus és el que més ens importa així que compta sempre amb nosaltres per a fer un llarg viatge amb cotxe.

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!