Coneix el nou permís de conduir per al cotxe automàtic

Molts conductors el tenen clar i no dubten a comprar-se un cotxe automàtic per tots els seus avantatges. A més, en els últims temps han evolucionat i la seva conducció és més suau, no consumeixen tant combustible com abans i no són complicats de portar. Però, sabies que hi ha un permís de conduir específic per al cotxe automàtic? Encara hi ha persones que desconeixen aquesta dada i se sorprenen en assabentar-se. La bona notícia és que no és diferent ni més difícil. A continuació t’expliquem com s’aconsegueix i en què consisteixen els exàmens.

És diferent el carnet de vehicle automàtic? Requisits i exàmens a superar

En realitat, és igual que el carnet B però està limitat només per a portar vehicles amb transmissió automàtica. Per tant, el procés per a obtenir-lo consisteix en els mateixos passos:

  • Aprovar un examen teòric, com el carnet B.
  • Superar un examen pràctic en el qual conduiràs un cotxe automàtic.

Els requisits també són els mateixos:

  • Residir a Espanya.
  • Tenir 18 anys o més. Recorda que el teòric es pot obtenir amb 17 anys i 9 mesos però per al pràctic s’ha d’esperar a tenir 18 anys complerts.
  • El DNI, NIE o targeta vermella i acreditació de residència.
  • No estar privat del dret a conduir per resolució judicial.
  • Superar el test psicotècnic.
  • Ser apte per la Prefectura provincial de trànsit en les proves teòriques i pràctiques.

Si pertanys a un estat membre de la Unió Europea, de l’Espai Econòmic o existeix un acord bilateral entre Espanya i el teu país, i tens un permís de conduir, no necessites obtenir un nou, pots canviar el teu.

Si vols conèixer els avantatges del cotxe automàtic, passa’t per aquest article: Com conduir un cotxe automàtic?

En la part teòrica, hauràs de superar un total de 30 preguntes d’opció múltiple, amb les seves 3 possibles respostes. Aquest és el temari que inclou aspectes tant de circulació com de conducció:

  1. Introducció.
  2. La via.
  3. Prioritat de pas.
  4. Senyalització.
  5. Velocitat.
  6. Maniobres.
  7. Visibilitat, enllumenat i senyalització.
  8. El conductor.
  9. El vehicle.
  10. Transport de mercaderies i persones.
  11. Accidents.
  12. Seguretat.

Superada la part teòrica, arriba el torn de fer les pràctiques i preparar-se per al segon examen. En aquest cas, conduiràs un cotxe automàtic per a acostumar-te al 100%. Això és l’única cosa en el que es diferencia aquest permís.

Encara no t’has tret el carnet de cotxe? Fes-lo amb nosaltres! El 90% dels nostres alumnxs aproven a la primera. Per què no ser el següent?

Conoce el nuevo carnet de conducir para el coche automático

3 falsos mites del cotxe automàtic

Encara que cada vegada es veuen més en les carreteres, encara hi ha molts prejudicis que fan que alguns conductors desconfiïn del cotxe automàtic. Et sonen?

Consumeixen més

És cert que abans eren menys eficients per la mena de transmissions automàtiques, però avui dia, no hi ha diferències decisives.

Són més complicats

Això és una mica més personal però la realitat és que el seu ús és molt senzill i intuïtiu, i no sols perquè t’oblides de trepitjar el pedal de l’embragatge per a canviar de marxa.

Poc fiables

Aquest és un dels mites més estesos però les transmissions actuals són fiables al 100%. A més, el seu manteniment tampoc és més complex. L’únic inconvenient és que les avaries sí que solen ser una mica més costoses.

Si vols conèixer els avantatges del cotxe automàtic, passa’t per aquest article: Com conduir un cotxe automàtic?

Conoce el nuevo carnet de conducir para el coche automático

És recomanable treure’s el carnet de vehicle automàtic?

Si el tens clar i vols conduir aquest tipus de vehicle, pels motius que sigui, no sols és recomanable sinó que és obligatori ja que amb el permís general no podries.

És important que tinguis present que quan aconsegueixis el permís de conduir de cotxe automàtic, es veurà reflectit en els registres de la Direcció General de Trànsit i en el teu permís de conducció. A partir d’aquest moment, no podràs portar cotxes manuals. I per molt que creguis que estàs preparat per a això, fer-ho suposa una infracció de trànsit amb una multa econòmica i la retirada de punts.

A més, si tinguessis un accident amb un cotxe manual, es podrien anul·lar les cobertures de l’assegurança pel que no convé arriscar. És millor que valors quin tipus de vehicle portaràs en la majoria d’ocasions i triïs el permís més adequat per a tu.

On pots treure’t el carnet de vehicle automàtic?

Fàcil: en una autoescola que t’ofereixi aquesta modalitat del permís B i que disposi de cotxe automàtic per a fer les classes pràctiques. Per aquest motiu, la disponibilitat és més limitada i el preu una mica més elevat.

Una altra de les llegendes urbanes que circula és que aquests vehicles són per a mals conductors però res més lluny de la realitat. Simplement són millors per a aquells que prefereixen una manera menys manual de conducció.

Com sempre, ens agrada quedar-nos amb el costat bo de les coses, com que pots triar perquè tens al teu abast dos tipus de permisos. Ara ja saps que són iguals així que segur que no et costa res treure’t el carnet de cotxe automàtic.

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!