Com conduir un cotxe automàtic per primera vegada?

Moltes persones et diran, respecte a com conduir un cotxe automàtic per primera vegada, que és una cosa molt senzilla. I ho és! No obstant això, si véns de ‘la vella escola’, segurament notes que hi ha un pedal que et falti i això et desconcerti. 

Què és el més important a tenir en compte abans de conduir un cotxe automàtic per primera vegada? 

La metodologia, és a dir, el com conduir un cotxe automàtic, no té molt misteri. Encara així, ens costarà una mica adaptar-nos si venim de la conducció amb canvis de marxa manuals. 

El més important per a conduir un cotxe automàtic per primera vegada és garantir la teva seguretat i la d’altres persones prenent aquest temps d’adaptació en un terreny segur. És a dir, aprendre a conduir un cotxe automàtic en un entorn on no succeeixi res si se’ns cala, per exemple. 

¿Cuándo caduca el examen teórico del permiso de conducir?

Entendre la diferència entre cotxes manuals i automàtics és la clau 

En un cotxe de canvis manuals, tu ets el que controla la potència del motor, a més de la capacitat de frenat en relació amb l’embragatge. Un cotxe automàtic fa gairebé tot això per tu. 

De l’única cosa que has de preocupar-te és de col·locar la palanca en la posició adequada en funció de si vas cap endavant, cap endarrere o si estacionaràs el cotxe. 

Encara no t’has tret el carnet de cotxe? Fes-ho amb nosaltres!

Per exemple, en un viatge corrent d’un lloc a un altre, només usaries tres vegades la palanca: una per a avançar, una altra per a fer marxa enrere i l’altra per a deixar el vehicle estacionat de manera segura. 

Aquesta xifra es multiplica en un cotxe amb canvis manuals. Podries recordar-te de la quantitat de vegades que utilitzes la primera en un viatge corrent per la ciutat? 

Practicar en un entorn segur 

Una vegada entesa la diferència clau entre tots dos tipus de canvi de marxes, podem predir al que ens exposem quan intentem aprendre com conduir un cotxe automàtic: 

  • Que intentem usar el fre com a embragatge provocant frenades brusques.
  • Que no li enxampem bé el punt a la frenada.
  • Que el vehicle se’ns cali si no posem la palanca en la posició adequada. 

Abans de continuar llegint has de donar un cop d’ull a aquest article: Canvi manual o automàtic, Quin és millor per a un conductor novell?

Per tot l’anterior, la pràctica en un entorn segur és clau per a no portar-nos disgustos.

Quan ja et sentis totalment capaç de dominar el cotxe sense confusions o traves, alguna cosa que no et portarà més que un parell de dies si ets ja conductor experimentat, podem atrevir-nos a conduir-los amb autonomia i fins i tot animar-nos a comprar un si els avantatges ens convencen.

Avantatges d’un cotxe automàtic 

La comoditat és una dels avantatges que brillen en els cotxes automàtics al no obligar-nos a usar en excés la palanca de canvis. 

Un altre extra de comoditat l’aporta la possibilitat de decidir si usar els canvis des de la palanca o des de les lleves al volant. Encara que el confort no és l’única cosa que destaca en aquests vehicles. 

Els cotxes automàtics són més segurs, precisament per no ser necessari estar atents al pedal i la palanca. Així mateix, la forma en la qual funciona la pujada d’engranatges del motor, molt més suau, aporta més seguretat en si al vehicle. 

Dos grans avantatges dels cotxes automàtics per les quals molts conductors es decanten per ells. Ara tinguem en compte els contres.

¿Cómo conducir un coche automático por primera vez? cotxe automatic

Desavantatges dels cotxes automàtics 

Generalment els cotxes automàtics solen tenir un cost més elevat d’adquisició, de manteniment (es requereixen revisions més profundes) i també de consum, en funció del vehicle que conduïm. 

És important ressaltar que, en aquesta mena de cotxes, els frens es veuen bastant perjudicats perquè no existeix en ells l’opció de fre amb el motor. Un aspecte que fa que hàgim de passar més per manteniment. 

Malgrat tot això, res hauria de llevar-te la il·lusió de tenir un cotxe automàtic ja que els avanços tecnològics han anat minimitzant tots aquests desavantatges. Avui dia, existeixen opcions de compra molt econòmiques, ecològiques i rendibles a llarg termini.

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!