Com sortir del fang sense cadenes. T’ajudem!

A la tardor comencen les pluges i amb elles els tolls de llot, de major o menor profunditat, en els quals podem quedar atrapats. La bona notícia és que hi ha diversos trucs per a sortir del fang sense cadenes. Dolenta només hi ha una: hauràs de rentar el cotxe inevitablement després.

Abans d’intentar sortir del fang sense cadenes llegeix això per a no empitjorar el problema

S’ha evidenciat que molts dels comportaments instintius que tenim com a conductors quan ens trobem davant el problema de com sortir del fang sense cadenes, no són només contraproduents, sinó també potencialment perillosos.

  1. Trepitjar a fons l’accelerador: això pot provocar que el cotxe s’enfonsi encara més o les rodes llancin pedres o elements del sòl que poden ferir a persones que es trobin al voltant del vehicle.
  2. Empènyer el cotxe per darrere en terrenys pendents: en cas d’aconseguir que el cotxe sortís del fang és possible que quina marxa enrere ferint als que empenyen per la part posterior.

Cómo salir del barro sin cadenas ¡Te ayudamos!

Com sortir del fang sense usar cadenes? Primers passos

El correcte és, si detectem que el vehicle s’ha pogut quedar enterrat en el llot, és baixar-nos i revisar les rodes que, per la pròpia situació, s’hagin quedat sense tracció.

És interessant tenir en compte que quan aquests incidents passen sol ser, generalment, perquè una de les rodes de tracció ha perdut aquesta qualitat.

Ara bé, l’objectiu és alliberar la roda o rodes perquè s’adhereixin a una superfície que la permeti. La marxa forçada cap endavant no serveix, per la qual cosa caldrà provar de fer marxa enrere.

Suposant que hagis aconseguit treure el teu cotxe del llot, per fi, ara el que correspon és circular per un camí alternatiu amb adherència suficient.

Encara no tens el teu carnet de cotxe? Aconsegueix-ho ara amb el RACC

Trucs per a treure el cotxe del llot sense necessitat d’utilitzar cadenes

Si les bones pràctiques bàsiques no funcionen, hi ha altres trucs més avançats que ens poden ajudar a sortir del fang sense usar cadenes.

  1. Girar la direcció del cotxe i accelerar suaument. Això pot fer que les rodes contactin amb una superfície més sòlida que permeti treure el vehicle del llot amb facilitat.
  2. Buscar eines als voltants com a pedres canteadas, que no puguin danyar els pneumàtics, així com trossos de fusta que podràs col·locar davant de les rodes que tenen la tracció. D’aquesta manera podràs obtenir l’adherència necessària per a treure el vehicle del fang. És un truc infal·lible i un dels més populars. Si no trobes materials naturals, pots usar les pròpies catifetes.
  3. Disminueix la pressió de les rodes. Quan res de l’anterior funciona, encara hi ha alguna cosa més que et pot ajudar: ‘desinflar’ una mica els pneumàtics per a guanyar superfície de fregament i, per tant, més adherència.
Un altre article d’interès: Les causes de la baixa potència del motor
Cómo salir del barro sin cadenas ¡Te ayudamos!

Segueix sense funcionar? Flama a la teva assegurança

Es requereix un vehicle amb suficient força i agarris en tots dos vehicles perquè un pugui arrossegar a l’altre a través d’un enganxament per a treure’l de la zona de fang.

És possible que la teva assegurança t’ofereixi una cobertura d’assistència en carretera que contempli aquestes situacions pel que podries sol·licitar una grua sense cap cost.

Seria molt mala sort que res del proposat et servís, però en cas que així fora, recorda que, davant el dubte, és millor deixar que els professionals ho resolguin.

Intentar altres recursos ‘casolans’ o, una vegada ja fora del llot, intentar travessar de nou l’obstacle prenent impuls, podria arribar a danyar de forma molt seriosa el nostre vehicle.

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!