Com canviar la bateria del cotxe

La garrotada econòmica provocada per la pandèmia va posar de moda els tutorials per a aprendre a fer coses por nosaltres mateixos, com canviar la bateria del cotxe. A aquest grup de tutorials se’n diu DIY (Do it yourself), però no fa falta que els cerquis perquè ja tens un aqui.

Punts a tenir en compte en l’hora de canviar la bateria del coche

Abans de llançar-te a l’aventura, tingues en compte el següent:

  • La bateria del cotxe és bastant pesada, es requereix força i una bona posició de l’esquena per a fer el canvio sense danys o lesiones.
  • Es molt corrosiva i contaminant, a més de fàcilment inflamable, la qual cosa implica que haurem d’emmagatzemar la bateria vella en un lloc segur fins que puguem dipositar-ho en un punt net de la zona.
  • Canviar la bateria sense haver fet un diagnòstic primer, pot fer que es doblegui la despesa si el problema no estava a canviar la bateria del cotxe, o fins i tot es tripliqui si en fer el canvi de bateria danyem alguna cosa més.
  • Si no tens coneixements, pot ser perillós.

Cómo cambiar la batería del coche

Com canviar la bateria d’un cotxe

Si ets ‘apanyat/ada’ o tens coneixements mitjans o alts i t’animes a fer-ho tu mateix, el primer pas abans de procedir a canviar la bateria d’un cotxe es, lògicament, retirar la clau del contacte per a mantenir el motor parat i els sistemes elèctrics desconnectats. Imperatiu! No t’oblidis igualment de posar bé el freno de comandament i col·locar bé el subjecta capons.

Situar la posició i el model de la bateria

Posteriorment, ens fixem en la posició de la nostra bateria i en el model, que es mostra, generalment, en un adhesiu pegat a la bateria i que indica el grau de tensió, capacitat d’arrenco i d’amperes.

És important, a l’hora de comprar una bateria nova, que respectem les mesures de capacitat i tensió de la bateria.

Encara no tens el teu carnet de cotxe? Aconsegueix-ho ara amb RACC

Eines necessàries per a canviar la batería

Además de força i aragonesa, necessitaràs aquests materials per a fer el canvi de bateria del cotxe amb seguretat:

  • Uns guants de goma per a evitar enrampades i esglais.
  • Baieta de microfibra que no desprengui pelusses.
  • Raspall de mà per a eliminar la brutícia.
  • Clau anglesa ajustable per a evitar l’ús de clau de carraca i clau fixa.

Cómo cambiar la batería del coche

Procés de canvi de bateria pas a pas

  • Moment de posar-se els guants i utilitzar el drap per a protegir les zones de xapa i/o pintura que es trobin a prop de la bateria.
  • Ara, procedim a desconnectar la bateria del cotxe, retirant primer el cable negre, que és el cable negatiu i està simbolitzada por el signo (-) o por unes lletres que posin NEG. El següent botó a retirar és el vermell, que és el born positiu i que igualment està marcat, només que en aquest cas pel símbol (+) o les lletres POST.
  • Ara hem de retirar el plàstic que cobreix la bateria i que està caragolada. Retirem els caragols i el passador que manté la bateria pegada al vehicle.
  • Fet tot això, passem a retirar la bateria amb cura i tantejant el que pesa, que es bastant, per a evitar que no tinguem força en aixecar-la i caigui impactant contra algun element de l’interior del capó.
  • El següent pas es retirar la brutícia acumulada en la zona on estava la bateria per a evitar que la nova no s’ajusti correctament i tampoc obtingui brutícia des del principi.
  • Aquest és el moment de posar la nova bateria ajustant els cables positiu i negatiu en ordre invers a com ho vam fer en retirar-la. Si primer desconnectem el negatiu per a la retirada, en la col·locació de la nova connectem primer el cable vermell i després el negatiu. Posterior a això, cal tornar a ajustar la coberta con els seus caragols.

Val la pena el que estalviem a canviar la bateria nosaltres mateixos respecte al risc?

En aquesta qüestió la resposta és implacable. No es recomana que les persones que no tinguin els coneixements adequats realitzin aquest tipus de tasques por la seva pròpia seguretat. I la veritat és que el que estalviem és molt poc perquè moltes empreses especialitzades ho fan a molt baix preu. Si tenim en compte que podríem fins i tot arribar a danyar el nostre cotxe, no és l’ho més recomanable. Especialment perquè el mercat ofereix aquest servei en tots els llocs d’Espanya a molt poc preu.

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!