Canvi manual o automàtic, quin és millor per a un conductor novell?

Triar entre canvi manual o automàtic és una qüestió que porta de cap al conductor novell que adquirirà un cotxe per primera vegada. Et donem les claus perquè triïs bé. 

Has agafat bé el truc a conduir amb canvis manuals? 

Generalment, en les autoescoles s’ensenya a conduir a la vella escola. dir, amb canvis manuals. 

Això ens permet tenir una major autonomia del vehicle ja que comptem amb eines com l’embragatge, que a vegades serveix de fre, i la regulació de les marxes en funció de les nostres necessitats a l’hora de circular. 

És interessant aprendre molt bé com conduir amb canvis manuals per a entendre de manera més profunda el funcionament d’un cotxe. 

Coneixes les diferències entre el canvi de marchas manual o automàtic? 

Abans de comprar un cotxe ja sigui amb canvis manuals o automàtics és important tenir clar quines són les diferències de tots dos sistemes. Mentre que el canvi manual el manegem completament mitjançant l’embragatge i la palanca de canvis; en el vehicle amb canvi automàtic sol hem de fer-lo amb una palanca per a indicar si anem cap endavant, cap endarrere o estacionarem el cotxe. La resta ho fa tot completament per tu, respecte al canvi de marxes.

Cambio manual o automático, ¿cuál es mejor para un conductor novel?

Avantatges de cada sistema de marxes 

En general, el canvi manual ens permet tenir un control més precís del cotxe quan caminem al volant. Això, juntament amb que, a llarg termini, aquest sistema requereix menys manteniment conformen els dos grans avantatges del canvi de marxes manual. 

El vehicle amb sistema de canvi automàtic ofereix molta comoditat en reduir el nombre d’interaccions amb la palanca, necessàries per a circular amb un vehicle per diferents llocs. 

En permetre’ns estar més atents al volant, també pot presumir de ser un canvi de marxes bastant segur. No sols per això, sinó perquè el mateix sistema d’engranatges del motor aporta, que resulta ser bastant més suau, dota al vehicle de major estabilitat. 

Si no et sents segur conduint, dóna un cop d’ull al nostre catàleg d’assegurances de cotxe del RACC

Quin és millor per a un conductor novell? 

La recomanació general és que un conductor novell aposti per un vehicle de segona mà econòmic i amb canvis manuals. 

Això no vol dir que anem a tenir un accident. Tanmateix, no podem negar l’evidència que quan acabem d’obtenir el carnet, ens falta experiència en la carretera. Raó per la qual la Llei ens obliga a portar una L com a conductors novels, per a avisar als altres vehicles estiguin més atents davant possibles errors. 

Cambio manual o automático, ¿cuál es mejor para un conductor novel?

Per què manual i de segona mà?

A manera resumida, la situació idònia és passar almenys un any com a conductors en vehicles amb tipus de canvi manual. Així, posteriorment podrem manejar tots dos sistemes amb destresa per a adaptar-nos a les diferents situacions que podem trobar-nos en la vida com a conductors. 

Imagina que no et maneges bé amb el canvi manual, viatges i en el destí no tenen vehicles amb marxes automàtiques. Seria un desgavell, veritat? 

Sobre la recomanació que sigui de segona mà, té a veure amb el fet que, durant els primers anys de carnet, existeix un major risc de tenir petits accidents com a frecs, esgarrapades, etc. 

És a dir, es tracta d’una qüestió d’economia. Segurament no et preocupa massa arreglar petits desperfectes en un cotxe de segona mà econòmic. 

No passarà el mateix si el teu cotxe és nou. En aquests casos, convé tenir una assegurança a tot risc, encara que et costarà bastant més diners que a altres conductors per ser conductor novell. 

Encara no t’has tret el carnet? Comença fent un clic!