Cada quant cal canviar l’oli del cotxe?

Tenir controlat cada quant cal canviar l’oli del cotxe és molt important. Et comptem per què, quan has de canviar l’oli del motor i altres coses que et seran molt útils.

Per què és tan important canviar l’oli del cotxe?

Si haguéssim de fer un símil del motor d’un vehicle amb una part del cos humà, aquesta part seria el cor. I, si féssim el mateix amb l’oli, la sang seria l’altra part del símil.
El motor d’un cotxe és el seu cor, la qual cosa el fa moure’s. Alguna cosa que no pot fer sense determinats elements, entre ells, l’oli. Aquest component compleix diferents funcions en el motor del cotxe:

  • Lubrificar
  • Evitar l’escalfament del propulsor, netejar-lo d’impureses i protegir-lo del propi desgast per ús.

Què passa si no canvio l’oli al meu cotxe?

T’avancem que gens bo, però igualment et posem en situació. Hi ha un terme que s’usa col·loquialment i és el de gripado. Un motor gripado és un motor avariat o, dit d’una altra forma, la conseqüència final de no atendre l’oli del cotxe i deixar que aquest es consumeixi totalment.

Si et preguntes quant costaria l’arranjament d’un motor gripado, perquè et facis una idea, té un cost tan elevat que, en funció del cotxe i l’avaria, és normal escoltar molts mecànics recomanar als afectats que comprin un vehicle nou.

Si el cotxe és antic o mig antic, el cost sol ser superior al valor d’aquest. Moralitat: Mai et retardis amb les dates de canvi d’oli i acudeix a un taller si notes pèrdues o fugides!

¿Cada cuánto hay que cambiar el aceite del coche?

Com sé quan haig de canviar l’oli del cotxe?

La resposta més senzilla és tirant-li un ull al manual del fabricant del cotxe, on trobaràs cada quants quilòmetres cal canviar l’oli del motor i quin tipus usar.
Amb això ja t’hem avançat que no hi ha un sol tipus d’oli, encara que segons la seva durada, es pot establir una petita classificació.

No tens el carnet de cotxe encara? Treu-t’ho fàcilment amb RACC

Quins tipus d’olis existeixen per a turismes?

En aquest cas, per a fer-lo més fàcil, les classificarem en funció de cada quants quilòmetres hem de canviar-los:

Olis Long Life

Son, es podria dir, un tipus d’oli de llarga vida, que permet conduir molts quilòmetres sense la necessitat de passar pel taller tan sovint.

30.000 quilòmetres

Dins d’aquesta classificació d’olis per al cotxe, que formen part també dels olis Long Life, els quilòmetres que podem córrer són 30.000. Encara que ull! Si no has fet els 30.000 km, però han passat ja dos anys des que la vas canviar, hauràs de fer-ho de nou.

15.000 quilòmetres

Aquests olis no sols redueixen a la meitat els quilòmetres que podem recórrer sense canviar-ho, també el temps. Encara que no hagis arribat al quilometratge recomanat, si ja ha passat un any des que la vas canviar, has de passar pel taller.

10.000 quilòmetres

Es redueix el quilometratge a 10.000, però el temps es manté igual a l’oli anterior: un any.

¿Cada cuánto hay que cambiar el aceite del coche?

Altres dades útils sobre canviar l’oli del cotxe als quals hauries de tirar un ull

Hi ha cotxes molt avançats en equipament que no depenen del fet que estiguis pendent als quilòmetres (si bé és recomanable cada cert temps) ja que porten un sensor que avaluen tant la quantitat com qualitat de l’oli per a indicar en quin moment canviar-la.

Els cotxes nous solen portar, normalment, olis de tipus sintètic que contenen additius per a protegir el motor i lubrificar est en distàncies més àmplies.

Els cotxes més antics són els que recorren als olis que requereixen un canvi amb major freqüència, però que és més barat quan són semisintéticos i el seu poder es perd amb major facilitat.

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!