L’examen pràctic de conduir és l’última prova que hem de passar per a poder obtenir el carnet. A continuació, et donem 10 claus infal·libles per a aprovar el teu examen pràctic per a obtenir el permís B.

1.Com més aviat millor comencis, millor

No has d’esperar a tenir els 18 anys complerts per a obtenir el teòric del carnet de cotxes. Pots presentar-te a l’examen amb 17 anys i 9 mesos complerts. D’aquesta manera aprofitaràs el temps molt més per a preparar el teu examen pràctic de conduir.

2.Prepara’t per a les preguntes parany

Un examinador pot demanar-te que:

 • Juguis amb les llums per a conèixer si les controles.
 • Indiquis on i com s’obre el capó.
 • Tocs el clàxon.
 • Controls l’armilla reflectora i els triangles de senyalització
 • Indiquis on està la documentació.
 • Desbloquegis el volant.
 • Sàpigues comprovar els nivells d’oli, líquid d’eixugaparabrisa o indicar on està la bateria.

10 claves para aprobar el examen práctico de conducir

3.Arrenca el cotxe correctament

El primer en el que es fixarà l’examinador és en el domini que tinguis del cotxe. Recorda’t del procés:

 • Regular el seient i els retrovisors.
 • Col·locar-te el cinturó de seguretat.
 • Comprovar que el cotxe està en punt mort.
 • Encendre el contacte i revisar el panell de llums.
 • Encendre el cotxe una vegada que s’hagin apagat (tret que hagi saltat un avís d’avaria).
 • Desbloquejar el fre de mà
 • Encendre les llums, si fos necessari, i activar la senyalització abans d’iniciar la maniobra d’arrencada necessària.

4.Fixa’t molt bé en l’entorn abans de sortir

Abans de sortir, has d’estar atent a com està el teu entorn. Plou? Llavors necessitaràs activar l’eixugaparabrisa i les llums de posició a més de les antiboira. Fixa’t en aquests aspectes de l’entorn que serà necessari controlar durant el teu examen pràctic de conduir.

5.Mantingues la calma, ja estàs preparat!

Recorda que si has arribat fins aquí és perquè estàs preparat. És el millor pensament que puguis tenir a la ment per als nervis que puguis experimentar davant la prova per a obtenir el pràctic del carnet B.

10 claves para aprobar el examen práctico de conducir

6.No facis tot el que se’t diu

Que un examinador et demani que facis alguna cosa, no significa que hagis de fer-ho. Per exemple, un examinador pot demanar-te que aparquis en un lloc on hi ha un GUAL o algun aparcament amb senyalització especial. En aquest cas has d’indicar a qui t’examina que no es permet l’estacionament en tal lloc o que només es permet una parada de determinats minuts per a càrrega i descàrrega, etc.

7.Para esment especial al quadre de senyalització

Durant el recorregut que facis en el teu examen pràctic de conduir passaràs per diferents llocs. Una autovía, una autopista, un túnel. Has d’estar alerta per realitzar les senyalitzacions per a maniobrar corresponents.

8.El teu hàbitat ara és la circulació viària

Circular és gairebé ‘una manera de viure’ ja que ens regim tots per les mateixes regles. En el teu nou hàbitat els senyals de trànsit són molt importants així que no les perdis de vista.

Faltas eliminatorias en el examen de conducir, ¿cuáles son y cómo evitarlas?

9.Compte amb els vianants!

A vegades ens centrem tant en els aspectes tècnics que ens oblidem de l’entorn. Per això apuntàvem que era d’especial importància estar atents a aquest. En l’entorn no sols hi ha senyalitzacions, hi ha conductors d’una altra mena de vehicles i vianants. Molt compte amb ells!

10.No li donis massa importància a la palanca de canvis

El maneig que tinguis del cotxe és molt rellevant per a l’examinador, com ja apuntem, per això, si ens mantenim massa pendents a la palanca de canvi, aquest veurà que encara no som capaços de manejar les marxes intuïtivament. Un error que et pot costar no aprovar l’examen pràctic de conduir!

Si vols resultats ràpids i efectius per a treure’t el teu permís de conduir tipus B, tria bé l’autoescola. En RACC som experts a formar veritables conductors.

Si no t’has llançat encara a treure’t el carnet de cotxe, fes-ho amb nosaltres!