El moment d’aparcar durant l’examen pràctic de conduir pot ser una oportunitat per a demostrar tot el que has après en les teves classes.

Si li demanéssim un consell a un dels Starters que ja ha superat aquesta prova, segurament et diria que confiessis en tu. I és que és important que estiguis especialment concentrat, que et fixis en els petits detalls i no et deixis portar pels nervis.

Si ets capaç d’aparcar en les sessions pràctiques, per què no ho faràs ara?

Nosaltres estem convençuts que ho aconseguiràs però encara així, volem donar-te alguns trucs perquè puguis portar-te amb tu en aquest dia tan important. Quan aparquis la primera vegada, t’adonaràs que aquesta prova no és tan difícil com es rumoreja.

Els nostres consells per a aparcar durant l’examen pràctic

Encara que no estarem al teu costat en aquest moment, aquests petits trucs t’ajudaran a superar tot tipus d’estacionament que et puguin demanar:

Aparcar en línia durant l’examen pràctic

 • Primer, senyalitza la maniobra amb l’intermitent corresponent.
 • Localitza el cotxe que està aparcat davant del buit i detingues el vehicle a aquesta mateixa altura, aproximadament a un metre de la línia de cotxes estacionats.
 • Primer, mira els miralls retrovisors. Ja saps que aquests detalls són fonamentals.
 • Dóna marxa enrere en línia recta fins que la meitat de la porta posterior del cotxe aconsegueixi l’altura del para-xocs posterior del qual ja està aparcat davant del teu buit.
 • Gira la direcció per complet cap a aquest costat i continua retrocedint, sempre a poc a poc.
 • No descuris el retrovisor corresponent, els sensors sonors o la càmera posterior.
 • Quan per fi arriba el retrovisor a l’altura del para-xocs del cotxe aparcat, forma un angle d’uns 45° respecte a la vorera.
 • Gira de nou la direcció de gom a gom cap a l’altre costat.
 • Continua retrocedint fins que el cotxe estigui alineat correctament en la fila de cotxes aparcats.
 • Finalment, assegura’t que les rodes estiguin rectes.

Com veus, tan important és la tècnica com els petits gestos com indicar la maniobra amb l’intermitent o fixar-te bé en el retrovisor. Tot compte!

Trucos para aparcar durante el examen práctico de conducir

Aparcar en bateria durant l’examen pràctic

És una altra manera d’estacionar bastant comuna en els tests pràctics, que consisteix a aparcar un cotxe al costat d’un altre. En aquest cas, sempre et recomanem fer-lo marxa enrere. Després hauràs de sortir de la plaça i així tindràs millor visió tant del trànsit com dels vianants.

Si segueixes aquests consells, ho aconseguiràs a la primera:

 • Quan trobis la teva plaça lliure per a aparcar, marca-ho amb l’intermitent del costat amb el qual realitzis la maniobra. Basa’t en les línies que marquen l’espai en el qual aparcaràs: són la teva referència.
 • Situa’t a uns dos metres dels vehicles que ja estan estacionats. Recorda: com més lluny, més senzilla serà la maniobra.
 • Retrocedeix en línia recta fins que la part posterior del vehicle arribi a l’altura del far del cotxe aparcat.
 • Ara, gira la direcció completament i segueix amb la marxa enrere.
 • Intenta deixar la mateixa distància entre els vehicles aparcats a cada costat.
 • En aquest moment, hauràs de redreçar la direcció per a centrar el cotxe fins a deixar les rodes rectes.

Aparcar és una de les accions més freqüents que es fa si sols conduir per zones urbanes i els estacionaments en bateria o en línia són els més comuns.

Trucos para aparcar durante el examen práctico de conducir

Per això és important que perdis la por d’aparcar durant l’examen pràctic per a assegurar-te que tu també pots aprovar a la primera, com el 90% de nuestrxs alumnxs. Amb el nostre Mètode RACC Start, tindràs accés a cursos per a controlar el teu estrès davant el volant i pujar a l’examen més segurx i relajadx.

També has de llegir: 10 claus per a aprovar l’examen pràctic de conduir

No te’l pensis més i treu-te el carnet de cotxe amb nosaltres. Només has de venir a l’autoescola més prop de tu. Aquí et comptarem tot el que necessites per a començar i superar aquest repte, fins i tot aparcant a la primera.