Pot ser que encara no ho hagis descobert però, si t’agrada conduir i compartir la teva passió amb els altres, ser professor d’autoescola podria ser la teva vocació. Si et comences a plantejar aquesta possibilitat és normal que vulguis conèixer una mica com està el sector. Quins requisits necessites? Com és el procés? Si has arribat fins aquí, estàs en el lloc indicat per a estar informat.

Professors d’autoescola: una professió amb present i futur

El sector de les autoescoles és una gran oportunitat de treball ja que no compta amb alts nivells de desocupació i et permet tenir una professió amb estabilitat i futur.

No obstant això, hi ha poca informació sobre les proves i els requisits que es demanen per a aconseguir el títol. Per això, hem recopilat 5 dades claus per a entendre com és el recorregut des que decideixes ser professor d’autoescola fins que ho aconsegueixes.

 • És imprescindible posseir, com a mínim, el títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o un equivalent.
 • S’hauran de demostrar 2 anys d’experiència amb el carnet de classe B.
 • Les proves per a aconseguir el títol les realitza la Direcció General de Trànsit (DGT).
 • Per tant, per a poder exercir aquesta professió es necessita el Certificat de Professor de Formació Viària que expedeix la DGT anualment (Trafikoa al País Basc i Servei Catalá de Transit a Catalunya.
 • El sou mitjà d’un professor d’autoescola se situa entre els 25.000 i els 30.000 euros.

¿Cómo hacerse profesor de autoescuela?
Com és el curs per a ser professor d’autoescola?

El Certificat d’Aptitud per a Professors de Formació Viària és una homologació atorgada per la DGT.

Per a aconseguir-ho, s’han de superar 3 fases:

 1. En primer lloc, una fase prèvia o de selecció, que consta d’una part teòrica i una altra pràctica. La teòrica és una prova de 30 preguntes sobre normativa viària. Només es permeten 3 errors. La pràctica dura 30 minuts i no es permeten faltes. Els aspirants amb carnet C o D poden saltar-la-hi.
 2. Seguidament, es realitza la fase de correspondència. És un examen teòric més complet i les preguntes estan relacionades amb un total de 7 temes, entre els quals es tracta el codi de circulació, la mecànica o qüestions acadèmiques per a demostrar les habilitats com a professor. Són 10 preguntes per cada tema (per tant, 70). Només es permeten 3 errors per tema.
 3. Finalment, la fase de presència. És un curs presencial de 270 hores i assistència obligatòria. En aquest cas, s’aprèn a transmetre coneixements en les classes orals o a conduir com a copilot. L’avaluació d’aquesta fase és contínua i si s’aprova, s’obté el merescut títol final.

Starter, sabies que…

En aquests moments s’està treballant per a oferir un nou grau de Formació Professional de professor d’autoescola. Com sempre, t’anirem comptant totes les novetats en aquest mateix blog però mentrestant, podem avançar alguns detalls:

 • Es denominarà “Grau en Tècnic Superior en Formació per a la Mobilitat Segura i Sostenible”.
 • El cicle, amb una durada de 2 anys, tindrà un total de 2.000 hores lectives i 120 crèdits ECTS.
 • Els alumnes hauran de comptar amb el permís de conducció tipus B i, per a cursar el segon curs, el tipus A2.

¿Cómo hacerse profesor de autoescuela?

Com és un bon professor d’autoescola?

Si alguna cosa sabem és que cada professor és únic: té una personalitat, unes habilitats i fins i tot un mètode d’ensenyament propi. Per això, creiem que això és una valoració molt personal que només pots fer tu.

El que sí que podem assegurar-te és que els professors de la nostra autoescola no es limiten a ensenyar, sinó que tenen un compromís amb tu en aquesta aventura de treure’t el carnet de cotxe.

Per això, els professors de Racc Start tenen clares les prioritats:

 • Que aprofitis al màxim l’experiència, perquè aprendre a conduir és un moment vital molt important per a tu, que et donarà més llibertat i autonomia.
 • Que et superis dia a dia i descobreixis l’apassionant que és conduir.
 • Que et diverteixis i gaudis del procés. Aquí no està permès avorrir-se i per això les classes són totalment diferents, innovadores i sorprenents. Preparat Starter?
 • Que estiguis tranquil i et sentis acompanyat en tot moment, sabent que pots comptar amb el teu professor en qualsevol moment
 • Que apostis per una mobilitat segura i respectuosa amb el medi ambient des del primer moment.

També has de llegir: Tècniques per a portar una conducció eficient

Tots els nostres professors d’autoescola tenen un gran recorregut formant però volem continuar compartint la nostra passió pel motor amb vosotrxs.

T’agrada que tractem aquests temes en el blog? És possible que tu no estiguis pensant a dedicar-te a aquest sector però si et trauràs el carnet, segur que et resultarà interessant descobrir com és el procés per a ser professor d’autoescola.

A més, si coneixes a algú que sí que vol dedicar-se a això, sempre pots compartir-li aquest article perquè es posi al dia. Aquí també serà bienvenidx,com un Starter més!