Tot el que has de saber per a treure’t el carnet A2 de moto per lliure

Treure’s el carnet de moto per lliure és possible, encara que no és el més recomanable. I encara que pugui suposar més econòmic fer-ho per lliure, l’autoescola t’ofereix una sèrie de beneficis i avantatges que t’estalviaran molt temps i, a més, aconseguiran que puguis treure’t el carnet de moto a la primera amb major facilitat. Recorda, a més, que les pràctiques sí que hauràs de realitzar-les en una autoescola.

Però, si encara així prefereixes intentar-ho per lliure, des de RACC Start volem ajudar-te al fet que sàpigues què és el que has de fer i quins passos has de seguir.

Endavant, continua llegint!

Requisits per a treure’s el carnet A2 de moto per lliure

La DGT és l’organisme oficial que s’encarrega d’expedir els permisos i llicències de conduir, i són ells els qui garanteixen que les persones que obtenen els carnets de moto per lliure o per autoescola, són aptes i no suposen un risc en carretera.

Per tant, només expediran qualsevol tipus de permís de conduir, inclòs l’A2 de moto, als qui compleixin els següents requisits:

  • Ser resident a Espanya
  • No estar privat judicialment del dret a conduir
  • Superar el test psicofísic obligatori
  • Superar els exàmens teòrics i pràctics del carnet A2
  • Tenir l’edat exigida, en aquest cas els 18 anys ja complerts
  • Pagar les taxes requerides

Todo lo que debes saber para sacarte el carnet A2 de moto por libre

Tràmits per a sol·licitar l’accés a examen del carnet de moto per lliure

Per a poder accedir a l’examen del carnet de moto per lliure és necessari dur a terme una sèrie de tràmits. Per a això, hauràs d’acudir a la Prefectura provincial de trànsit del teu municipi i presentar la següent documentació:

  • Imprès oficial, que facilita la Prefectura de Trànsit, on es declari que no s’està privat judicialment del dret a conduir i que, a més, no es té un altre permís similar al del carnet de moto A2 expedit a la UE.
  • Informe d’aptitud psicofísica superada i que hagi estat expedit per un centre de reconeixement de conductors degudament autoritzat. Aquest certificat té una validesa màxima de 90 dies.
  • Justificant del pagament de la taxa 2.1 per a poder accedir a l’examen teòric.
  • DNI original, NIE o permís de residència en vigor
  • Fotografia original i actualitzada de 32×26 mm en color, amb fons llis i blanc, de front, sense ulleres de cristalls foscos, el cap descobert i evitant qualsevol peça que pugui dificultar la identificació.

Una vegada hagis presentat tota aquesta documentació, podràs accedir a l’examen teòric, per al qual se’t donarà data i hora. L’examen teòric consta de dues parts, en primer lloc un teòric comú i, en segon lloc, un teòric específic del carnet de moto A2. Per a poder aprovar, és necessari superar tots dos.

Una vegada superat l’examen teòric del teu carnet de moto per lliure, podràs accedir a l’examen pràctic.

Examen pràctic del carnet de moto A2

Arribats a aquest punt, és necessari que sàpigues que les pràctiques hauràs de fer-les obligatòriament en una autoescola. En l’autoescola ens encarregarem d’ajudar-te a manejar la teva moto, preparar l’examen i les diferents proves que hauràs de passar, i gestionar tota la burocràcia perquè puguis pujar a examen.

L’examen pràctic consta de dues parts: d’una banda l’examen en circuit tancat, que sí que podràs fer-lo per lliure, i una vegada superat est, hauràs de fer el segon examen en circuit obert, que consisteix a conduir per carrers i carreteres obertes al trànsit. Aquesta segona prova només podràs fer-la a través d’una autoescola.

Per a poder obtenir el teu carnet de moto A2 per lliure hauràs d’haver superat les 4 parts de l’examen, que com t’hem explicat al llarg d’aquest post consisteixen en dues teòriques i dues pràctiques.

En RACC Start t’ajudem a aconseguir-ho. Posa’t en contacte amb nosaltres!