T’ensenyem els senyals de trànsit més difícils i refresquem el seu significat

Starter, ja et visualitzes amb el teu permís de conduir a la mà? No ets l’únic que ho estàs desitjant. Nosaltres també tenim ganes que ho aconsegueixis i per això t’acompanyem en tot moment. Si estàs preparant-te per a l’examen més esperat, aprofita ara per a repassar els senyals de trànsit més difícils. I si ja condueixes però necessites refrescar el significat, no dubtis a donar un cop d’ull a aquest llistat per a aclarir tots els dubtes.

Quins són els senyals de trànsit més difícils?

Potser sembla que és una pregunta molt objectiva perquè a cada conductor li pot resultar complexa un senyal determinat però, què diuen els exàmens oficials? Segons la DGT, aquests senyals de trànsit són les més difícils perquè són també les que registren més fallades.

És veritat que no són molt freqüents quan estàs conduint però, sabries reconèixer-les si te les trobessis? És hora de comprovar-ho!

  • Senyal P-5: indica un pont mòbil giratori o llevadís que pot detenir la circulació de manera temporal.
  • Senyal P-7: alerta de la presència d’un pas a nivell amb barreres o semibarreres.
  • Senyal P-8: per a informar que aquest pas a nivell no té barrera.
  • Senyal P-10a: avisa d’un perill senyalitzat per un pas a nivell pròxim, un pont mòbil o un moll. És fàcil reconèixer-la perquè sempre va acompanyada d’una altra dels senyals de la imatge. Recorda que el nombre de barres té un significat: d’una banda, la distància fins al perill i, per un altre, el costat en el qual està situat i que t’indica l’orientació de les barres diagonals.
  • Senyal P-11a: el passo a nivell ocupa més d’una via fèrria i no té barreres.

Quins senyals de trànsit difícils són les que més confonen?

Sabies que els senyals de trànsit d’obligació són les que més confusió provoquen entre els conductors? Com veuràs a continuació, provoquen bastants errors encara que no són les úniques. La clau és entendre el seu significat i no sols memoritzar-lo. Així no hauràs de témer-les!

Senyal R-405: Calçada per a motocicletes sense sidecar. Obliga als conductors de motocicletes a circular per la calçada a l’entrada de la qual estigui situada.

En la pregunta relacionada amb aquest senyal, es detecta un 53% de les respostes incorrectes perquè hi ha dubtes sobre la mena de vehicles de dues rodes. La resposta més comuna és que obliga a tota mena de motocicletes, cicles i/o ciclomotors amb o sense sidecar però com veus, és només per a motocicletes.

Senyal R-407b: Via reservada a ciclomotors. Per als conductors de ciclomotors és obligatori circular per la via a l’entrada de la qual estigui situada. Prohibició d’ús per als altres usuaris de la via.

El dia de l’examen, aquesta pregunta obté el 43% de respostes incorrectes. Els usuaris no saben si afecta només motocicletes o a tots els vehicles de dues rodes en general.

Senyal R-200: Obligació de detenir la marxa, normalment per un control duanes o per un peatge.

Per què és un senyal de trànsit difícil? Segons la DGT, perquè es confonen amb les de circulació prohibida i camí tallat.

Senyal R-400 c: Sentit obligatori. La fletxa indica la direcció i el sentit per als vehicles.

Pot semblar un senyal senzill però l’error es produeix perquè es considera un senyal d’indicació i no d’obligació.

Senyal R-102: Entrada prohibida a vehicles de motor. Prohibeix l’entrada a tota mena de vehicles de motor però no afecta a cicles i ciclomotors, que no es consideren com a tal.

El 44% dels aspirants a conductors responen de manera incorrecta les preguntes relacionades amb aquest senyal perquè creuen que prohibeix l’entrada a tota mena de vehicles, també els que no són de motor.

Senyal R-506: Fi de velocitat mínima. Indica que acaba el tram on es recomana circular com a màxim a la velocitat assenyalada.

En aquest cas, es marca com a correcta l’opció de resposta que diu que el senyal “aconsella o obliga a circular, com a mínim a la velocitat indicada”, i no “com a màxim”. És un petit error que sol deure’s als nervis o a una lectura molt ràpida de la pregunta.

També has de llegir: Quins són els principals senyals de trànsit d’informació bàsica per a tot conducte

Starter, preparat per a superar els senyals de trànsit més difícils?

Com has vist, en les proves teòriques oficials de la DGT, moltes d’aquests senyals registren percentatges d’error superiors al 40%. Per això és important revisar-les i sobretot…

Llegir bé cada pregunta del test. Moltes vegades, els usuaris saben la resposta però per nervis o per la pressió que un mateix es posa, confonen el significat de la formulació de la pregunta i acaben marcant l’opció incorrecta.

Si et treus el carnet de cotxe amb nosaltres, amb les nostres classes, test i exàmens en línia podràs posar-te a prova totes les vegades que vulguis per a estar segur dels teus coneixements.

A més, recorda que en el nostre perfil d’Instagram, ens agrada repassar els dubtes més freqüents sobre la normativa que nostres Starterstenen.

Preparat per a demostrar tot el que saps sobre els senyals de trànsit més difícils?

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!