Quins són els principals senyals de trànsit d’informació bàsica per a tot conductor

Són als nostres carrers i carreteres perquè puguem gaudir d’una circulació ordenada, còmoda i segura. No obstant això, no tots els senyals de trànsit tenen el mateix objectiu. Algunes ens adverteixen d’un possible perill mentre que unes altres ens recorden el límit de velocitat. També estan els anomenats senyals de trànsit d’informació bàsica. Repassem les més destacades a continuació:

Què són els senyals de trànsit d’informació bàsica?

Tal com el seu nom indica, la seva funció principal és guiar o transmetre un missatge o indicació tant al conductor com al vianant que circula per la via pública. Són fàcils de reconèixer: tenen forma rectangular i són de color blau. També poden dir-se senyals d’indicació i hi ha diferents tipus:

De carrils

Més comuns en poblats i carreteres interurbanes. Informen sobre normes d’actuació concretes en un carril com a obligacions, restriccions o recomanacions. Les més freqüents són les de velocitat, l’objectiu de la qual és indicar si hi ha un límit.

De servei

Tenen forma de rectangle vertical en color blau i el pictograma és de color negre però emmarcat en blanc. Els dibuixos són molt representatius i ens indiquen la presència d’un lloc o punt d’interès com pot ser un centre sanitari, una estació de servei, un taller de reparació, un restaurant, una comissaria, un hotel o un càmping.

Cuáles son las principales señales de tráfico de información básica para todo conductor
D’orientació

Direccions, serveis, espais en la carretera, etc. És el grup més heterogeni de senyals però són importants per als conductors, ja que reben informació bàsica i els permeten prendre millors decisions en la conducció. Hi ha diferents tipus:

  • De presenyalització: ens avisen amb antelació de pròximes interseccions o sortides. Es col·loquen com a mínim a uns 500 metres del lloc que assenyalen en autopista i autovia. Aquesta distància pot reduir-se a 50 metres en les poblacions.
  • D’adreça: indica llocs d’interès o nuclis de població i també informa sobre la direcció a seguir per a arribar a aquests punts.
  • Identificació de carreteres: són de vital importància per a reconèixer en quin tipus de via estàs. A Espanya (i en gairebé qualsevol altre país) s’identifiquen amb lletres, números i colors. En una avaria, per exemple, necessitaràs indicar on et trobes perquè puguin anar a ajudar-te.
  • Localització: marquen la frontera entre dos Estats o el límit entre dues divisions administratives del mateix Estat. També indiquen el nom d’un poble, un lloc, un riu o qualsevol altre punt.
  • Confirmació: recorden als conductors la direcció d’una via. No són senyals obligatoris i només es posen quan es considera imprescindible.
  • Ús específic en poblats: mostren al conductor la informació necessària per a arribar a un lloc determinat dins d’una localitat, des d’un carrer, la zona industrial o un punt d’interès monumental.

25 principals senyals de trànsit d’informació bàsica per a tot conductor

Cuáles son las principales señales de tráfico de información básica para todo conductor Cuáles son las principales señales de tráfico de información básica para todo conductor Cuáles son las principales señales de tráfico de información básica para todo conductor Cuáles son las principales señales de tráfico de información básica para todo conductor

Els senyals de trànsit d’informació en altres països

En 1968, l’ONU va aprovar a Viena la “Convenció sobre la senyalització viària”, un tractat per a unificar els senyals de trànsit i crear un sistema estàndard. Actualment són 73 els estats que s’han adherit amb l’objectiu de promoure la seguretat en les seves carreteres.

Per això, no hauria de resultar complicat entendre els senyals si condueixes en un altre país que no és el teu, però des del RACC sempre et recomanem:

  • Buscar informació sobre el reglament de trànsit i els senyals del país de destinació.
  • Aprendre algunes paraules i expressions que són importants per al trànsit (esquerra, dreta, precaució, atenció, cedeixi el pas, redueixi la velocitat, etc.).

També pots telefonar al número internacional 112 en cas d’emergència. A més, si ets soci del RACC, comptes amb assistència mecànica i sanitària en tots els teus viatges per Europa.

Gràcies als senyals de trànsit, la conducció és més fluida, eficaç i còmoda per això són les teves aliades en tots els teus viatges.

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!