Quina és l’edat màxima per a conduir a Espanya?

Les persones majors de 65 anys haurien de posar-se davant del volant? L’edat màxima per a conduir a Espanya és un dels grans debats a Espanya.

Existeixen moltes opinions sobre aquest tema, però una de les opinions principals és que les funcions cognitives, motores i sensorials són menors en edats avançades, podent provocar més problemes en les carreteres.

Segons dades de la Direcció General de Trànsit (DGT) a Espanya, el nombre de persones majors de 65 anys que continuen conduint ha augmentat durant els últims anys. A més, un número molt elevat de persones entre 65 i 74 anys que condueixen ho fan de manera diària. Poden continuar conduint? La resposta és sí!

A Espanya, no hi ha una edat màxima per a conduir. Sempre dependran les condicions i capacitats físiques i psíquiques del conductor, les quals hauran de revisar-se cada cert temps.

 

Hi ha edat màxima per a renovar el permís de conduir?

edad máxima carnet conducir

Des de fa anys, la vigència del permís de conduir per a menors de 65 anys, és de 10 anys. A partir d’aquesta edat, s’ha de renovar el permís de conduir cada 5 anys, i a partir dels 70 cada 2 anys. A més, hem de tenir en compte que els professionals d’aquestes proves poden reduir el període de renovació a 1 any, fixar una velocitat màxima de circulació, i fins i tot fixar l’obligatorietat de viatjar acompanyat per una altra persona. Gràcies a això, actualment es pot portar un control estricte dels problemes derivats de l’edat i que no afectin la conducció.

Segons estudis d’asseguradores, el perfil majoritari dels conductors majors, és d’un conductor molt responsable i prudent. A més, molt responsable i acurat amb la velocitat i el maneig del vehicle. Els estudis demostren també que, la taxa d’accidentalitat és més baixa que altres rangs d’edat: molt menys que entre joves d’entre 18 i 25 anys, i menys de la meitat que de la franja d’entre 35 i 44 anys.

En resum, un dels principals problemes que s’accentua amb el pas dels anys, són les capacitats auditives i visuals, i són les més importants a tenir en compte per a evitar problemes en la carretera. Si tenim això en compte i estem plenament capacitats per a conduir sense posar en risc la seguretat d’altres vehicles, no hi ha una edat màxima per a renovar el permís de conduir.

Edat màxima per a conduir a Espanya: consells per als conductors majors

  • Evitar conduir el cotxe en moments amb menys llum, especialment en l’alba i en el fosquejar
  • Intentar conduir per carrers i carreteres conegudes
  • En viatges llargs, descansar amb freqüència. (Cada hora o hora i mitja)
  • No conduir havent dinat copiosament
  • Portar un control de les revisions de la vista i l’oïda
  • Si prenem medicaments, assegurar-nos que no produeixen somnolència
  • No conduir amb climatologia adversa: pluja forta, neu i/o boira

edad carnet de coche

Com hem vist, no hi ha una edat màxima per a conduir a Espanya, encara que hem de tenir en compte que, la seguretat en la carretera és un tema que ens afecta a totxs. Per això, en Racc Start t’ensenyem a ser un bon conductor. Disposem de cursos per a superar la por de conduir i classes de reciclatge de conduir. Així que, posa’t en contacte amb nosaltres i gaudeix d’una conducció segura!