Quin termini de vigència té el permís B?

Tots els permisos de conduir espanyols tenen una data de validesa o caducitat. En funció de la mena de permís, variarà aquest període. T’expliquem quin termini de vigència té el permís B i altres dades que necessitaràs tenir en compte perquè no t’enxampi per sorpresa la renovació. 

Haig de fer un examen per a renovar la vigència del carnet?

No. Si ja has obtingut el teu carnet, renovar-lo només requerirà una sèrie de proves mèdiques per a garantir que compleixes els requisits necessaris per a circular de manera segura per a tu i els altres. 

Quin és el període de validesa del permís de conduir tipus B?

Sobre el termini de vigència que té el permís B, aquest és, concretament, de 10 anys. Clar que, aquesta es troba condicionada a circumstàncies com la pèrdua de punts o dels requisits per a tenir-ho. 

Per l’anterior, el període de validesa del permís B és de 10 anys fins que el titular compleixi els 65 anys. A partir d’aquest moment, les revisions mèdiques es faran cada 5 anys. 

Cal prestar especial atenció a aquesta dada: el termini de validesa del permís B pot escurçar-se si, en el moment de la concessió del carnet o d’una pròrroga, es manifesta mitjançant comprovació que el titular del permís pateix alguna malaltia o deficiència, susceptible d’agreujar-se. 

En aquest cas seran les autoritats competents les que decidiran cada quant temps han de realitzar-se els reconeixements mèdics. 

Encara no t’has tret el carnet de coche? Fes-ho amb nosaltres! 

¿Qué plazo de vigencia tiene el permiso B?

Quan cal realitzar la renovació del permís de conduir? 

Pots sol·licitar la renovació del teu carnet tipus B des de 3 mesos abans a la data de la pèrdua de la vigència d’aquest. 

És interessant que sàpigues que avançar el tràmit no suposa que tu perdis dies de validesa ja que la pròrroga comença a comptar des del següent dia a la data de finalització de la vigència antiga. 

Un altre punt clau és saber que, encara que ens hagi caducat el permís, podem renovar-lo. El que no podem fer és conduir si el nostre permís no està en vigor. Ull! 

On realitzar la sol·licitud de renovació? 

L’opció més recorreguda és fer la renovació en un Centre de Reconeixement Mèdic especialitzat perquè ofereix una sèrie d’interessants avantatges: 

  1. Fan totes les proves en un sol moment. 
  2. S’encarreguen de fer tots els tràmits necessaris.
  3. Et proporcionen el justificant perquè puguis circular fins que arriba el teu carnet nou. 

És una alternativa una mica més cara a fer-ho per tu mateix. No obstant això, l’estalvi de temps en desplaçaments fa que valgui la pena en moltíssims casos. Especialment quan renovem un carnet caducat i/o si la seu de Trànsit més prop de tu està massa lluny. 

Dada important! Si ho fas pel teu compte, una vegada que obtinguis el teu certificat psicofísic has de presentar-lo com més aviat millor ja que només té una durada de 90 dies. 

¿Qué plazo de vigencia tiene el permiso B?

Com renovar la vigència que té el permís B?

Gràcies a les molles de pa que hem anat deixant pel camí, ara podem entrar de ple en el com. Pots, com ja saps, anar a un Centre de Reconeixements Mèdics que s’encarregui de tot el tràmit; o fer-ho directament pel teu compte. 

Si tries la segona opció, tingues a mà aquesta pàgina de la DGT on trobaràs totes les preguntes relacionades amb quina vigència té el permís B, on fer la renovació, tràmits en línia, etc. 

Pots renovar la validesa del teu carnet B des de la seva plataforma mitjançant Cl@ve PIN, Certificat Electrònic o DNI Electrònic seguint les instruccions i aportant les dades que ens sol·liciti en cada pas del procés. 

Si tens un calendari en línia, és bona idea que et deixis marcat un recordatori tres mesos abans perquè no hagis de preocupar-te d’estar pendent.