Portar el nostre gos al cotxe pot ser una bona experiència tant per a l’animal com per al propietari, encara que és essencial fer-ho de manera segura i còmoda per a evitar accidents.

En aquest article, obtindràs uns consells pràctics sobre com portar el gos al cotxe, assegurant un viatge agradable per a tots dos.

1. Preparació abans del viatge

Abans d’emprendre el viatge, és molt important preparar el teu gos. Assegura’t que hagi menjat amb suficient antelació (almenys dues hores abans) per a evitar marejos. D’altra banda, intenteu fer una caminada perquè pugui fer les seves necessitats i gastar una mica d’energia, la qual cosa farà que estigui més relaxat durant el viatge.

2. Tria l’equip adequat

Existeixen diferents opcions per a transportar el teu gos de manera segura al cotxe:

  • Transportadors: Són ideals per a gossos petits i mitjans. El transportador ha de ser prou ample perquè el gos pugui aixecar-se, donar la volta i ficar-se al llit còmodament. Assegura-ho amb el cinturó de seguretat o col·loca’l a terra darrere dels seients davanters per a evitar moviments bruscos.
  • Cinturons de seguretat per a gossos: Per a gossos més grans, un cinturó de seguretat específic per a mascotes és una molt bona opció. Aquests s’enganxen a l’arnès del gos i després s’insereixen en el tancament del cinturó de seguretat del cotxe, permetent una certa mobilitat però mantenint el gos segur.
  • Barreres de seguretat: Si prefereixes que el teu gos viatgi al maleter (en vehicles tipus familiar o SUV), pots instal·lar un mur de seguretat per a evitar que salti cap als seients davanters. Això ofereix més espai per a moure’s, però sempre ha d’anar acompanyat d’un arnès de seguretat.

3. Mantingues el teu gos hidratat

Portar aigua fresca i un recipient serà necessari, especialment en viatges llargs. Fes parades regulars (cada 2 hores) perquè el teu gos pugui beure, menjar lleugerament i si és necessari, estirar les potes.

 

como llevar el perro de viaje en coche

4. Mai deixis el teu gos sol al cotxe

Les temperatures en un cotxe tancat poden augmentar considerablement, fins i tot en dies que no semblen tan calorosos, posant en risc la vida de la teva mascota. Sempre que necessitis sortir del cotxe, assegura’t que algú es quedi amb ell o porta’l amb tu.

5. Acostuma al cotxe

Si el teu gos no està acostumat a viatjar amb cotxe, fes viatges curts per a acostumar-lo a un més llarg. Això l’ajudarà a reduir l’ansietat i el fet que associï el cotxe amb experiències positives.

6. Mantingues el cotxe ben ventilat

Una bona ventilació és vital per a evitar el mareig. Assegura’t que l’aire fresc circuli adequadament dins del vehicle, però evita que el teu gos tregui el cap per la finestra, ja que això pot provocar lesions.

7. Porta un kit de viatge per al teu gos

Prepara un kit de viatge que inclogui bosses per a excrements, tovalloles, una joguina favorita per a mantenir-lo entretingut, i qualsevol medicació que el teu gos pugui necessitar.

8. Identificació

Assegura’t que el teu gos porti sempre el seu collaret amb una placa d’identificació i considera la possibilitat d’un microxip. En cas que s’escapi o es perdi, serà més fàcil trobar-ho.

Com hem vist, portar el gos en el cotxe requereix preparació i atenció a la seguretat. Seguint aquests consells, pots assegurar que tant tu com la teva mascota gaudeixin d’un viatge segur i còmode. Recorda, la Direcció General de Trànsit imposa multes que oscil·len entre els 500 als 50.000 euros.

Posa’t en contacte amb Autoescoles RACCStart si necessites qualsevol informació sobre l’obtenció de carnets de cotxe i moto.