Carnet d’autobús: quin tipus de permís necessites per a conduir un autobús?

Obtenir el carnet d’autobús ofereix unes sortides professionals bastant interessants. És per això que et recomanem llegir la informació que ve a continuació si la idea t’ha estat rondant el cap o estàs buscant un canvi laboral.

Quin és el permís que necessito obtenir per a tenir el carnet de autobus?

Aquesta és fàcil! Per a conduir un autobús necessites obtenir el permís tipus D, que és aquell que ens permet conduir autobusos amb més de 8 passatgers, a més del propi conductor/a. També permet portar un remolc amb una Massa Màxima Autoritzada de 750 Kg (D + E), encara que no és habitual que un autobús porti remolc, com ja hauràs vist en usar transport públic o privat d’aquest tipus.

Quants tipus de carnet D existeixen?

Si la nostra idea és ser conductors d’autobusos de passatgers, el carnet perfecte és el D perquè és el que ens permet conduir més passatgers i vehicles més grans. És a dir, més opcions d’ocupació. Però hi ha altres tipus:

  • Carnet D + E: Ens permet conduir els autobusos més amplis i grans, a més de permetre’ns igualment transportar un remolc d’una MMA de 750 Kg.
  • Permís D1: Permet conduir autobusos de no més de 8 metres de llarg i 17 places, incloent la del conductor.
  • Permís D1 + E: És igual al permís D1, però ens permet portar un remolc amb una MMA de 750 Kg.

Carnet de autobús: ¿qué tipo de permiso necesitas para conducir un autobús?

Quan puc obtenir el permís de conduir?

Anteriorment, era necessari tenir més de 21 anys per a poder obtenir algun dels tipus de permisos de conduir de tipus D.

El permís D i el D+E només podia obtenir-se a partir dels 24 anys.

Ara, l’edat mínima per a obtenir el carnet d’autobús (permís D) és de 21 anys, però amb condicions. Alguna cosa que es va propiciar gràcies a l’augment que va experimentar el sector en els últims anys, que ha fet necessària l’existència de més professionals, però que ve de més enrere. La Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies porta moltíssim temps demandant la reducció de l’edat per a obtenir els permisos D i D+E.

Aquestes són les condicions:

  • A partir dels 18 anys podem conduir autocars sense passatgers. Ja als 21 anys podem obtenir el D i el certificat CAP de 280 hores que ens permetrà portar passatgers.
  • El carnet D1 i D1+E només pot utilitzar-se dins d’Espanya fins als 21 anys.
  • El carnet D i D+E té igualment caràcter nacional fins als 24 anys.

Carnet de autobús: ¿qué tipo de permiso necesitas para conducir un autobús?

Necessito un test d’aptitud (CAD) o un altre document per a exercir com a conductor d’autobús?

Sí. Per a poder ser conductor d’autobús, a més de tenir el permís D o carnet d’autobús, hauràs de comptar amb un CAP.

CAP són les sigles de Certificat d’Aptitud Professional i és un document que acredita les aptituds necessàries per a l’exercici de la professió de conductor d’autobusos.

En què consisteix el curs per a obtenir el permís D?

El curs per a obtenir el permís D consisteix en una formació teòrica específica sobre el propi vehicle a tots els nivells que deriva posteriorment en pràctiques, tant de destresa realitzant maniobres, com a pràctiques de circulació. Al final de la teoria hi haurà un examen i igualment passarà amb les pràctiques.

Com pots veure, el procés és molt similar al d’obtenir el carnet B o el d’una altra mena de vehicle.

El sector demanda professionals. Et ve de gust aprofitar l’oportunitat? Treu-te el teu carnet d’autobús amb nosaltres súper fàcil!

El sector demanda professionals. Et ve de gust aprofitar l’oportunitat? Treu-te el teu carnet d’autobús amb nosaltres súper fàcil!

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!