Quan es tracta de la seguretat dels nostres petits en el vehicle, és imprescindible estar al corrent de les últimes regulacions i recomanacions. Les cadires de bebè per a cotxe no sols són un equip de seguretat essencial, sinó que també estan regulades per estrictes normatives que evolucionen amb el temps. En aquest article, abordarem les actualitzacions més recents en les normatives de cadires de bebè per a cotxe.

normativa sillas de bebe

1. Noves classificacions per pes i altura

Un dels canvis més significatius d’enguany és la classificació de les cadires de bebè per a cotxe segons el pes i l’altura del nen. Abans, la normativa se centrava principalment en el pes. No obstant això, estudis recents han mostrat que l’altura és un indicador igualment important per a garantir la seguretat del menor.

2. Sistema ISOFIX: Una norma més universal

El sistema ISOFIX ha guanyat terreny com el mètode d’instal·lació preferit per a cadires de bebè per a cotxe. En 2023, més models i marques han adaptat aquest sistema, la qual cosa garanteix una instal·lació més segura i ferma en la majoria de vehicles.

3. Major rigor en proves de col·lisió

Les cadires de bebè per a cotxe que es comercialitzen en 2023 han de sotmetre’s a proves de col·lisió més estrictes, simulant situacions reals d’accidents. Aquesta mesura s’ha pres per a garantir la màxima protecció del bebè en situacions extremes.

 

Potser t’interessa: Zona d’incertesa. On se situa?

 

4. Retolació i etiquetatge clars

Per a facilitar l’elecció correcta de cadires de bebè per a cotxe, la normativa de 2023 exigeix un etiquetatge més clar, detallant la classificació per pes i altura, així com les instruccions d’instal·lació.

5. Ús obligatori fins als 135 cm d’altura

Anteriorment, l’ús d’aquestes cadires se centrava en l’edat del nen. No obstant això, amb la nova normativa, és obligatori que els nens usin aquests dispositius fins que aconsegueixin una altura de 135 cm, independentment de la seva edat.

6. Ús de coixinets d’impacte

Un avanç significatiu és la introducció de coixinets d’impacte. Aquests coixinets proporcionen una protecció addicional en cas d’impacte frontal, distribuint la força del xoc de manera més uniforme i protegint el pit i l’abdomen del nen.

 

normativa coche sillitas bebe

Conclusió

La seguretat dels nostres petits és primordial, i estar informats sobre les últimes normatives és la nostra responsabilitat com a cuidadors. Les cadires de bebè per a cotxe han experimentat nombroses millores en 2023, garantint una major protecció i comoditat per als nostres fills. En considerar l’adquisició d’una nova cadira, és crucial verificar que compleixi amb les regulacions actuals i assegurar-se d’instal·lar-la i usar-la correctament. A mesura que la tecnologia i la recerca avancen, podem esperar que les cadires de bebè per a cotxe continuen evolucionant per a oferir una protecció encara major durant els pròxims anys.

Per a aprendre a conduir perfectament, amb el nostre mètode express l’aconseguiràs. Tria la teva Autoescola RACC Start més pròxima i comença a conduir.