Què és i com obtenir el certificat de professionalitat?

L’ensenyament és vocacional, independentment del sector al qual vagi dirigit i, per descomptat, en el de formació viària, també.
Però no basta només amb voler fer classes, sinó que per a ser professor d’autoescola és necessari obtenir el certificat d’aptitud de professor de formació viària que emet la DGT.
A continuació t’expliquem què és i com obtenir-ho. Perquè sàpigues quina és la formació dels teus professors i qui sap? potser fins trobes la teva nova professió!

Què és el certificat de professionalitat?

El certificat d’aptitud de professor de formació viària és el document, necessari i obligatori, que deuen tots els professors d’autoescola per a poder impartir classe als futurs conductors, i que només pot emetre la DGT.
Per a poder obtenir-ho, és necessari apuntar-se a les convocatòries que la DGT realitza periòdicament i superar totes les proves i fases d’aquest, que són teòriques i pràctiques.
És essencial aprovar totes les parts del curs per a poder obtenir el certificat ja que, si se suspèn alguna, caldrà esperar a una nova convocatòria per a poder tornar a començar de zero.

Qué es y cómo obtener el certificado de profesionalidad

Quins són els requisits per a poder inscriure’s al curs?

La DGT posa uns requisits d’obligat compliment per a totes aquelles persones que vulguin realitzar el curs i obtenir el certificat d’aptitud de professor de formació viària.
Aquests són:
– Tenir, com a mínim, el títol d’Educació Secundària Obligatòria o de Formació Professional de Grau Mitjà.
– Tenir com a mínim el permís de conduir classe B, en vigència, i amb una antiguitat superior als dos anys.
– Superar les aptituds psicofísiques determinades pel Ministeri d’Interior i la Direcció General de Trànsit.

Quins passos seguir per a poder aconseguir el certificat?

Per a poder inscriure’s al curs, el primer que cal fer és estar pendent de quan surten les convocatòries i, una vegada estiguin disponibles en la resolució del Butlletí Oficial de l’Estat, s’habilitarà el termini d’un mes per a realitzar la inscripció.
Per a inscriure’s, és necessari lliurar emplenada la sol·licitud de participació al curs i el justificant de pagament de la taxa 5.1 ‘Drets d’examen de Professors de formació viària i Directors d’escoles de conductors’. L’import de la taxa ascendeix a 46.69 euros i pot dur-se a terme de manera en línia o presencial.

Una vegada s’hagi dut a terme la inscripció, han de superar-se una prova teòrica i una altra pràctica, que prèviament s’hauran indicat en la convocatòria del curs.

Superades aquestes proves, s’iniciarà el curs i en el seu programa es plantegen dues parts que són eliminatòries:
– Una de formació teòrica impartida per la pròpia DGT de manera en línia
– I un presencial impartit per les empreses especialitzades en formació i homologades per a això.
Per a passar a la part presencial, és obligatori haver superat la part en línia.
Abans d’iniciar la part presencial, l’alumne haurà d’abonar el cost del curs a l’empresa encarregada d’impartir-lo.

Finalment, una vegada s’hagin superat totes les proves, s’haurà d’acudir presencialment a la Prefectura de Trànsit i pagar la taxa 3.3, de 99.97 euros, per a poder obtenir el certificat d’aptitud de professor de formació viària.

On aconseguir els materials per a fer el curs?

Una vegada s’hagi dut a terme la inscripció, la pròpia DGT posa a la disposició dels usuaris una llista de manuals que serviran per a poder fer el curs en línia. Els manuals són:
– Manual I – Normes i Senyals
– Manual II – Qüestions de Seguretat Viària
– Manual III – RVP
– Manual IV – Normativa Permisos Conducció
– Manual V – Normativa Aprenentatge Conducció
– Manual VI – Pedagogia
– Manual VII – Psicologia
– Manual VIII – Mecànica
– Manual IX – Primers Auxilis

Uneix-te a RACC Start i aconsegueix tots els teus objectius!