Es pot conduir una moto elèctrica amb el carnet de moto?

Per a conduir una moto elèctrica no és necessari treure’s un carnet de moto específic, però cal tenir en compte que sempre que se circuli per una via pública amb una moto, és obligatori tenir un permís de conduir o permís  i aquest ha de ser conforme amb la cilindrada del vehicle que estiguem portant.

Les motos elèctriques sense carnet específic són ja una realitat als nostres carrers i és que, cada vegada més, la societat està conscienciada amb l’ecologia i la protecció al medi ambient, i per a reduir la contaminació, sobretot en els embussos, són una opció molt més sana i saludable.

Permís AM

Quan no es té el carnet de cotxe B ni cap altre carnet específic per a poder portar una moto, és possible conduir una moto elèctrica sense carnet aconseguint el permís AM.

Aquest tipus de permís està pensat perquè qualsevol persona, a partir dels 15 anys complerts, pugui portar una motocicleta de dues rodes amb una cilindrada de fins a 50 cc i que no superi els 45 km/h.

Per a aconseguir aquest permís, és necessari passar un test psicotècnic, un examen teòric específic de moto i un pràctic en circuit tancat que consta de dues maniobres: una fent ziga-zaga entre jalons a una velocitat reduïda, i l’altra circulant sobre una franja amb amplària limitada.

La resta de carnets de moto serveixen per a conduir una moto elèctrica?

Sí, per descomptat que qualsevol carnet de moto et serveix per a poder conduir una moto elèctrica. Però recorda que el carnet de moto del qual disposis ha de ser conforme amb la cilindrada de la moto que portes.

Com hem comentat anteriorment, es pot conduir una moto elèctrica sense carnet específic perquè no existeix cap que estigui pensat per a elles i, per tant, qualsevol altre del qual disposis et servirà per a poder conduir-les.

¿Se puede conducir una moto eléctrica con el carnet de moto?

Quin tipus de carnet de moto pots treure’t?

Segons la cilindrada de la teva moto i l’edat que tinguis, pots presentar-te als exàmens de diferents tipus de carnets de moto.

El més bàsic és l’AM, que t’hem explicat anteriorment, però existeixen uns altres que et permetran accedir a motos més grans i amb major cilindrada.

– Carnet A1

El carnet de moto A1 permet que el conductor pugui portar qualsevol tipus de moto amb una cilindrada màxima de 125 cc i una potència màxima de 15 cv.

L’edat mínima per a poder obtenir-ho són els 16 anys complerts, també s’haurà de passar un test psicotècnic, un examen general de circulació i un altre específic de moto i dos exàmens pràctics, un en circuit tancat i un altre en via oberta pública.

– Carnet A2

El carnet de moto A2 està pensat per a aquells conductors que volen portar motos més potents, amb una potència màxima de 47 cv.

Per a poder accedir a aquest carnet de moto és necessari haver complert els 18 anys i passar pel mateix procés que amb el carnet A1. És a dir, fer un examen pràctic general, un altre específic, un examen teòric en circuit tancat i un altre en obert per vies públiques.

– Carnet A

Finalment, està el carnet de moto A. Aquest carnet és per a majors de 20 anys i en obtenir-lo es poden conduir tot tipus de motos, sense importar la cilindrada ni la potència.

Per a poder optar a aquest carnet, cal tenir un mínim d’experiència de dos anys amb l’A2, per la qual cosa tampoc serà necessari tornar a passar pels exàmens pràctics ni teòrics, sent necessari acudir curs teòric- pràctic de 9 hores per a poder obtenir-ho.

Així que, ja ho saps! Si vols conduir una moto elèctrica sense carnet pots optar pel permís AM si la seva cilindrada és l’adequada però, si aquesta és superior, podràs conduir-la amb la resta de carnets de moto que t’hem explicat en aquest post.