Quin és el significat dels testimonis lluminosos del teu cotxe?

El sistema de testimonis lluminosos del cotxe resulta una mica complicat per als principiants que s’endinsen en la teoria o la pràctica, i fins i tot per als propis conductors veterans en tant que la tecnologia avança a tota velocitat. Hem creat un petit esquema perquè te’ls aprenguis bé i de forma molt fàcil.

Abans que el significat dels testimonis lluminosos del cotxe, què són?

Els testimonis lluminosos d’un cotxe són un sistema basat en gràfics o símbols en diferents colors que entren en funcionament quan es detecta una avaria en el cotxe per a evitar accidents i avaries majors.

  • Quan el símbol està en color vermell indica que hem d’atendre-la immediatament.
  • El color groc o ambre ens diu que hem de parar esment a la possible avaria en detenir-nos.
  • Tots els símbols que es mostren en color verd són purament informatius, però no per això hem de deixar de tirar-los un ull, almenys, als més importants.

Què signifiquen els principals testimonis lluminosos del cotxe i quins són?

Si circules amb un turisme convencional amb sistema de marxes, aquests són els principals testimonis lluminosos del cotxe amb els quals et pots trobar i el seu significat:

Testimoni de llum antiboira posterior

Normalment està en verda avisant-nos de quan portem posada la llum antiboira posterior, no obstant això, pot posar-se de color ambre si es detecta que està activa quan no procedeix.

Llums llargues, testimonis de llums del cotxe que cal controlar

Normalment estan en blau perquè destaqui més en el panell i tinguem més control sobre quan les tenim posades. Recorda que pot molestar molt a la resta de conductors i només cal activar-les en les condicions de visibilitat que correspon. Si vols saber més sobre les llums del teu cotxe visita aquest post.

Avís de falta de líquid en l’eixugaparabrisa

Aquesta icona s’activa quan detecta que el líquid per a netejar el parabrisa és inexistent. Pràctic, però no dels més importants.

¿Cuál es el significado de los testigos luminosos de tu coche?

Testimoni lluminós de bombeta fosa

Depèn del cotxe, es mostrarà d’una forma o una altra, però gairebé sempre apareixerà un símbol de bombeta. No t’oblidis que circular amb una bombeta fosa pot implicar una sanció administrativa. Estalvia’t la multa tirant un ull al panell cada cert temps!

Gel en la calçada, un dels testimonis lluminosos del cotxe als quals prestar més atenció

No el porten tots els cotxes, però el símbol sol ser moltes vegades un triangle groc amb un ‘floc de neu’ dins. Si no tens pneumàtics de neu, hauràs de col·locar cadenes.

Nivell de combustible, no et despistis amb ell

Aquest testimoni lluminós del cotxe significa que hem de passar per la gasolinera ja que el tanc ha entrat en reserva. Recorda que no és aconsellable que circulis amb el vehicle en reserva per a conservar la salut i vida útil del motor.

Estat dels pneumàtics, un testimoni lluminós important

Ara com ara, per llei, tots els cotxes han de comptar amb sistemes que siguin capaços de detectar una roda punxada o amb menor pressió de la necessària per a garantir la circulació amb seguretat. Si vols saber més sobre pneumàtics entra aquí.

ESP actiu

La icona parpelleja quan el control d’estabilitat s’ha activat per a intervenir en el frenat. Si es desactiva el sistema o aquest s’avaria, el testimoni lluminós es veurà sempre encès.

Temperatura del líquid refrigerant, un altre dels testimonis lluminosos del cotxe més importants d’atendre

Si no hi ha líquid refrigerant, el nivell d’aquest és molt baix o la temperatura és molt alta s’encendrà aquest testimoni lluminós del cotxe. Significat: passar pel taller o emplenar-lo nosaltres mateixos si sabem fer-lo. En alguns cotxes és molt fàcil.

Fre de mà activat, ull si t’estàs traient les pràctiques

Se sol posar en vermell per a indicar que el fre d’estacionament està posat, no obstant això, hem d’estar pendents d’ell en els vehicles amb fre elèctric per a assegurar-nos que estigui correctament encès. Ull perquè no té res a veure amb el significat dels testimonis lluminosos del cotxe respecte als frens.

Sistema de frens, els testimonis lluminosos del cotxe menys coneguts

El significat d’aquests testimonis de llums del teu cotxe és que el nivell de líquid de frens és baix i has de passar pel taller. També adverteix d’altres avaries relacionades amb altres sistemes de fre com l’assistent d’arrencada en costa.

¿Cuál es el significado de los testigos luminosos de tu coche?

Pastilles de fre desgastades

El significat d’aquest testimoni lluminós del cotxe és un dels menys compresos i, no obstant això, el que ens indica és clar: desgast en les pastilles de fre.

Indicador d’oli en el cotxe

Si ens atenim al significat dels testimonis de llums del cotxe, aquest és un dels més importants a tenir en compte. L’oli lubrifica el motor, si no hi ha oli aquest últim pot trencar-se.

Sistema d’ABS, que signifiquen aquests testimonis lumínics del cotxe

El sistema ABS o sistema antibloqueig de frens activa un testimoni lluminós en el cotxe que significa que hi ha una avaria en ell. Al mateix temps que que aquest testimoni, també es pot encendre el del control d’estabilitat perquè depèn de l’ABS.

Anomalia en el motor Para esment!

Aquest símbol gairebé sempre està representat per la icona d’un motor. Depèn del color d’aquest, la gravetat serà l’una o l’altra. Si no s’atén aquest testimoni lluminós, és possible que en els cotxes més nous, el vehicle s’immobilitzi enter per a evitar danys irreversibles o accidents.

Direcció avariada. Si apareix aquest testimoni lumínic, no forcis la circulació

Aquest testimoni lluminós s’activa quan detecta alguna anomalia en el sistema elèctric de la pròpia direcció. Encara que el vehicle permeti circular amb la direcció ‘dura’ no és aconsellable ja que en fer-ho podem danyar el mecanisme.

Encara no t’estàs traient el teu carnet de cotxe?

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!