Conductor novell: Què implica? Quant temps dura?

Què implica ser conductor novell? Quant temps dura? Quines precaucions cal tenir quan s’emporta una L? Tot el que necessites saber a continuació.

Característiques del conductor novell 

El temps que un conductor serà considerat com a conductor novell sol ser una pregunta freqüent per a aquells que acaben d’aconseguir l’anhelat permís de conduir.

S’enquadra en la categoria de conductor novell, aquell conductor que encara no ha complert un any com a tal, període a comptar des de l’autorització administrativa per a circular. Això serà així tret que es posseeixi un altre permís de conducció amb la mateixa antiguitat d’un any com a mínim.

L’assegurança per al conductor novell 

En termes generals, l’assegurança de cotxe per a un conductor novell és més costós, ja que, influeixen factors com l’edat i l’experiència al volant.

Conductor novel: ¿qué implica? ¿Cuánto tiempo dura?

Normes bàsiques per a nous conductors 

Els conductors novells han de complir amb unes certes pautes de circulació adequades a la seva condició:

  1. Referent al nivell d’alcohol quan circulen, per la seva menor experiència en la conducció, aquests perfils no poden sobrepassar la taxa d’alcohol de 0,15 mil·ligrams per litre d’aire espirat o 0,30 grams d’alcohol en sang. No obstant això, els conductors amb més de dos anys de carnet no han de superar els 0,25 mil·ligrams per litre d’aire espirat o 0,50 grams d’alcohol en sang.
  2. Quant als punts del carnet inicials, els conductors novells comencen amb 8 punts del permís de conduir. Una vegada complerts dos anys sense haver comès una infracció, aquesta xifra augmenta fins als 12 punts. Si en tres anys no s’incorre en alguna infracció que resti punts, s’incrementarà en 2 punts els 12 inicials. Després d’altres 3 anys sense infraccions, s’afegirà un altre punt més, fixant-se el total en 15 punts.
  3. El famós senyal L, és un requisit dels conductors amb menys d’un any d’experiència els quals hauran de portar el senyal L fixada en la part posterior del cotxe i ha de ser visible. Cal ser conseqüent amb aquest requisit perquè és considerat com una infracció lleu en la normativa de conductors novells i suposa una sanció econòmica si no es compleix amb aquesta formalitat.

Fins quan és obligatori portar la “L” si ets conductor novell? 

És una pregunta que es dóna sovint en la pràctica i cal dir que resulta d’obligat compliment transportar el senyal V-13 (L) durant un any.

De no complir amb aquesta formalitat, la probabilitat que et posin una multa que podria aconseguir 100 euros és molt alta. A més, la multa incorrerà si el senyal es troba mal col·locada, per la qual cosa cal ser conscient de la importància d’aquest requisit i de la seva correcta utilització.

D’altra banda, portar el senyal L en el seu vehicle quan no correspon estar en aquesta categoria està subjecta a sanció.

Conductor novel: ¿qué implica? ¿cuánto tiempo dura?

Quin límit de seguretat s’estableix per als conductors novells?

Respecte als límits de velocitat subratllarem que, en el passat, en el període des de 1974 fins a 2011, els conductors principiants no podien conduir a la mateixa velocitat que la resta, ja que, durant el seu primer any de carnet, aquests conductors sol podien circular a una velocitat màxima de 80km/h. Així, a partir de 2011 els conductors novells circulen a la mateixa velocitat que els altres vehicles de la via.

Aprofita per a treure’t el carnet amb nosaltres si encara no ho has fet!