Cadenes de neu, tot el que has de saber abans d’usar-les

Amb el fred arriben les pluges i la neu. Sigui com sigui, hem de continuar sortint a treballar o a fer els nostres encàrrecs. Saps què són les cadenes de neu per al teu cotxe, per a què serveixen i com usar-les?

Què són les cadenes de neu?

Les cadenes de neu són unes eines per a col·locar en les rodes motrius del cotxe amb l’objectiu d’evitar que aquestes patinin sobre el gel. Les rodes motrius són aquelles on va dirigida la força del motor per a arrencar la marxa. Així, tenim:

  • Cotxes de tracció davantera: la força motriu va cap a les rodes de la part de davant. És el sistema de tracció més habitual en turismes, de fet, se’n diu vehicles de tracció.
  • Vehicles de tracció posterior: La força parell del motor per a iniciar la marxa va dirigida a moure les rodes de la part posterior. Aquest sistema sol ser present en els cotxes esportius als quals se’n diu vehicles de propulsió.
  • Cotxes de tracció total: Solen ser cotxes 4×4 i en ells la força per a l’arrencada que fa el motor va a totes les rodes per igual per això cal col·locar cadenes de neu en totes elles.

Quin d’aquests és el teu? En alguns casos només hauràs d’usar dues cadenes de neu i en uns altres, quatre. És l’única diferència.

Cadenas de nieve, todo lo que tienes que saber antes de usarlas

Per a què serveixen o per què són tan importants?

És important recordar que en els casos en els quals hi hagi neu en la calçada, si no portem un sistema antiretrocés podem ser sancionats. Sobre el gel les rodes són incapaces d’adherir-se a l’asfalt pel que el risc d’accident és bastant elevat. Per això t’animem a continuar llegint aquest article i xopar-te de tot. La teva seguretat i la dels altres, sempre és el primer.

Com cal usar les cadenes de neu?

Les cadenes no es poden utilitzar de manera indiscriminada. Per exemple, no podem posar-les només perquè suposem que nevarà. Les condicions en la carretera han de ser les necessàries per a col·locar les cadenes de neu sense generar problemes.

Cal tenir en compte que aquest sistema de seguretat antilliscant limita la velocitat a la qual podem conduir, més concretament, a 50 quilòmetres per hora.

D’altra banda, és important saber que hem de portar sempre les cadenes de neu en el cotxe, encara que no sigui època de fred. Això és perquè, en algunes zones d’Espanya i altres països si viatges amb el teu cotxe fora, el gel és part habitual en ells tot l’any i sempre hem d’estar preparats.

Hem de portar almenys dues cadenes de neu en el cotxe, independentment que tinguem pneumàtics adaptables al clima. Aquests són una gran opció per a augmentar la seguretat al volant, però no eviten que hàgim d’usar les cadenes en els moments oportuns. Cuidat!

Cadenas de nieve, todo lo que tienes que saber antes de usarlas

Consells finals

Si encara no tens cadenes, és una bona idea que passis pel concessionari on vas comprar el teu cotxe o per una botiga especialitzada que avaluï els teus pneumàtics i et faci la recomanació adequada. Això és important perquè no hi ha només un tipus de cadenes de neu i la qüestió és trobar el més adequat per a tu. Tot anotat?

No tens carnet de cotxe? Treu-t’ho de manera senzilla amb el RACC

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!