Amb quants anys et pots treure el carnet de moto?

Per a saber amb quants anys et pots treure el carnet de moto deus, primer, tenir clar quin és el tipus de moto que vols conduir.

En RACC autoescola t’ajudem al fet que puguis obtenir el carnet de moto que vols amb el suport dels nostres professors, la màxima seguretat i la confiança que et convertiràs en un molt bon conductor.

15 anys complerts

En complir els 15 anys d’edat es pot obtenir el carnet AM. Què és el necessari per a conduir ciclomotors de dues o tres rodes o cuadriciclos lleugers. No poden superar els 45 km/h i han de tenir una cilindrada de fins a 50cc, segons el Reial decret 818/2009, de 8 de maig, pel qual s’aprova el Reglament General de Conductors.  

També es pot obtenir el permís AM.

16 anys complerts

A partir dels 16 anys es pot optar al permís de conduir A1. Aquest permís és per a motocicletes amb una cilindrada màxima de 125cm3 i una potència de 11kW.

A partir dels 18 anys

La DGT estableix clarament amb quants anys pots treure’t el carnet de moto i, a partir dels 18 anys, el futur conductor pot optar al carnet A2, previst per a motocicletes amb una potència màxima de 35 kW.

A partir dels 20 anys

El carnet de moto A és relativament nou i és el més complet de tots ja que, amb ell, es pot conduir qualsevol tipus de moto sense importar la cilindrada ni la potència que aquesta tingui.

Per a poder obtenir-ho cal tenir més de 20 anys, disposar del carnet A2 i acudir a un curs teoricopràctic que té una durada aproximada de 9 hores.

¿Con cuántos años te puedes sacar el carnet de moto?

Com triar la teva motocicleta en funció de la teva edat?

A l’hora d’adquirir la teva moto has de tenir en compte molts factors, no sols l’econòmic, i un dels més importants és saber amb quants anys et pots treure el carnet de moto i així poder delimitar les opcions a la teva edat.

Tenint en compte això, recorda que és fonamental que la teva moto pugui cobrir les teves necessitats, si la necessites per a ciutat, per a anar per carretera, per a treballar, per als teus dies d’oci… En funció d’això, hauràs de triar el model que millor s’adapti i, per descomptat, que més t’agradi.

I, sobretot, tingues en compte que és millor que comencis a conduir motos de poca cilindrada i velocitat si no tens experiència, per a així poder anar acostumant-te a la conducció i agafar confiança.

Un altre factor imprescindible al qual has de dedicar temps és a l’elecció del teu casc. El casc pot salvar la teva vida en cas de tenir un accident, així que busca el casc més adequat per a tu i que et proporcioni una gran protecció.

El casc que triïs ha de ser de la teva talla, que et quedi just, fregant la pell i que no balli. Amb el temps, l’interior sol cedir una mica, així que no triïs un casc que et vagi gran.

A més, el cas no dura eternament i has d’anar canviant-lo. Si tens un cop o un accident, canvia’l per un altre. Perquè encara que no vegis danys en l’estructura, poden estar internament.