El permís de conduir de cotxe automàtic no resulta més complex que el manual però convé dominar algunes claus. No perdis de vista aquest article perquè t’hem resumit tot el que necessites saber per a començar el teu primer viatge. Ens acompanyes?

El permís de conduir de cotxe automàtic: preparant el viatge

Ens pugem al vehicle automàtic sabent que una dels grans avantatges és que no hauràs de trepitjar l’embragatge quan canviïs de marxa. Les teves dues úniques preocupacions són accelerar o frenar. Fàcil, veritat? Això és el que hauria de captar tota la teva atenció:

 • El primer pas que hauries de fer és, com amb qualsevol altre cotxe que no sigui automàtic, regular la posició del seient i el volant. Ja saps que és fonamental per a la teva seguretat. Recorda que tant els braços com les cames haurien d’estar flexionats lleugerament.
 • Ara, comprova que pots trepitjar el fre fins al fons. Aquest pedal està a l’esquerra. L’accelerador és el de la dreta.

A vegades, com no estem acostumats a aquest joc de pedals, els confonem. Per això, l’ideal és que deixis el teu peu esquerre a un costat, en el reposapeus. D’aquesta manera només estaràs concentrat a utilitzar el peu dret tant per a accelerar com per a frenar. Prova aquest truc perquè a molts conductors els funciona a la primera.

Repassa les posicions de la palanca de canvis:

 • P (Pàrquing): indica que el vehicle està detingut. La seva funció és bloquejar la caixa per a impedir el seu moviment, tant si el motor està apagat com en marxa.
 • R (reveure’s): la marxa enrere.
 • N (Neutral): amb la posició P, són les úniques que funcionen quan el motor està apagat i encès. Aquesta posició deixa la caixa en punt mort perquè el cotxe no es desplaci encara que pipins l’accelerador.
 • D (Drive): permet desplaçar el vehicle. Realitza la transferència de velocitats de manera automàtica.
 • L (Low): el seu objectiu és augmentar la potència del motor a baixes velocitats.
 • S (Seqüencial): algunes caixes de canvi automàtic inclouen aquesta posició per a la manera manual. Amb aquesta opció, és el conductor qui mana l’ordre de canvi a través de moviments en la palanca de canvis o amb les anomenades “lleves per al canvi automàtic” que hi ha darrere del volant.

5 consejos para el carnet de conducir de coche automático

Hora de posar-se en marxa amb el permís de conduir de cotxe automàtic

 • Primer, arrenca el cotxe i quitació el fre de mà.
 • A continuació, trepitja el fre i mantenint aquesta acció, canvia de la posició P a la D o la R, en funció de si vols anar cap endavant o cap endarrere.
 • Quan llevants el pedal del fre, començaràs a moure’t. Com veus, no has de trepitjar l’accelerador però quan ho facis, tant la velocitat com les marxes s’aniran regulant i adaptant-se a la pressió que exerceixis.

I durant el viatge conduint un cotxe automàtic…

 • No utilitzis la posició P com si fos el fre de mà. Segueix sempre aquest ordre: primer posa el fre i després deixa la palanca en aquesta posició.
 • Només canviaràs de la D a la R per a anar cap endavant o cap endarrere però recorda que hauràs d’esperar que el cotxe es pari per complet abans de fer un canvi de marxa. El motiu? Cuidar la transmissió.
 • En baixar un pendent, no posis el punt mort, ja que posaràs en perill la capacitat de reacció del cotxe.
 • Si el teu cotxe automàtic ha de ser remolcat, apaga el motor i posa la palanca en posició N (punt mort) per a no bloquejar les rodes.
 • Si no saps què fer amb la teva mà dreta, tranquil…és normal sobretot si és la teva primera vegada! Et recomanem donar suport a les dues mans en el volant i concentrar-te en la conducció. En menys temps del que creus que t’hauràs acostumat.

Necessites informació sobre el permís de conduir internacional?, passa’t per aquest article: permís de conduir internacional

Tots els que portaven un vehicle amb canvi manual necessiten un període d’adaptació. No et comparis amb ningú i enfoca’t en l’important: aprendre bé els pilars del permís de conduir de cotxe automàtic per a gaudir de cada viatge.

5 consejos para el carnet de conducir de coche automático

Però si la teva prioritat ara és treure’t el carnet de cotxe manual, fes-te Starter i aconsegueix-ho en molt poc temps.

Amb el nostre Mètode RACC Start, podràs aprendre a conduir des de qualsevol lloc perquè et donem l’opció de fer les nostres classes, tests i exàmens en línia còmodament des de casa o des d’on tu decideixis. No canviïs la teva rutina o els teus plans. Treure’t el carnet de cotxe hauria de ser fàcil i sobretot, una experiència que et tregui un somriure.