Les classes de reciclatge de conduir: la millor tècnica per a superar la por de conduir

Coneixes a algú que hagi realitzat classes de reciclatge de conduir? Doncs bé, deixa’ns dir-te que aquesta persona és més valenta del que sembla a simple vista. La por de posar-se davant el volant existeix i possiblement aquest és el motiu pel qual s’hagi apuntat a aquestes classes.

Potser t’està passant a tu, si des de fa un temps has començat a experimentar aquesta por. Llavors sabràs que no és una sensació gens agradable però la bona notícia és que es pot superar. Voler és poder i nosaltres estem disposats a ajudar-te perquè et sentis millor que mai en la carretera.

Què són les classes de reciclatge de conduir?

A vegades, estem un temps sense portar un cotxe i quan arriba l’hora de tornar a això, no ens sentim tan segurs com abans. O fins i tot tenim alguns dubtes sobre la normativa de trànsit al no saber si hi ha hagut canvis.

Per a casos com aquests es van crear les classes de reciclatge de conduir, unes lliçons dirigides a les persones que ja compten amb el carnet B (o qualsevol altre tipus de permís de conduir) però que senten que necessiten preparar-se una mica més i posar-se al dia abans de conduir de manera independent.

Són sessions pràctiques al 100% on tindràs l’oportunitat d’actualitzar coneixements, consultar dubtes i recuperar la confiança.

Las clases de reciclaje de conducir: la mejor técnica para superar el miedo a conducir

Quantes classes de reciclatge de conduir necessito?

Depèn de cada alumnx. Perquè et facis una idea, quan s’aprèn a conduir des de zero, es recomanen, almenys, 20 lliçons pràctiques.

Però quan són de reciclatge no existeix ni normativa ni recomanació. El millor és analitzar cada cas concret. La mitjana són 4-5 classes pràctiques però en Racc Start, ens agrada parlar-ho amb tu i decidir junts el número que necessites. Un número que no és fix, ni molt menys. Si decideixes fer 5 classes però quan portes 3 ja et sents preparat, podem deixar-ho en aquest punt sense cap problema. Però si resulta que necessites més, també pots continuar.

Quan es recomanen les classes de reciclatge de conduir?

Amaxofobia. Així es diu la por de conduir que sofreix aproximadament el 30% de la població. Com veus, és bastant comú així que si estàs sentint-ho, no has de pensar que ets l’únic.

La clau sempre és entendre per què es produeix aquesta fòbia. Pot ser que aparegui després d’haver sofert un accident o haver presenciat algun encara que en altres ocasions, simplement “es desperta” sense motiu aparent.

Alguns dels símptomes que es poden sentir quan et disposes a conduir o simplement quan t’ho imagines són:

  • Palpitacions
  • Sudoració
  • Sensació de mareig
  • Tensió muscular
  • Boca seca
  • Dificultat per a respirar
  • Visió borrosa

Las clases de reciclaje de conducir: la mejor técnica para superar el miedo a conducir

Per això mateix, en RACC Autoescoles comptem amb psicòlegs experts en amaxofobia per a estar al teu costat i ajudar-te a seguir endavant. Així tot anirà sobre rodes.

És millor quan gaudeixes de la conducció, quan et sents segur i confies en tu, quan saps que cada decisió que preses és la correcta i quan les pors no es pugen al teu cotxe. Tot això és el que aconseguiràs si decideixes fer classes de reciclatge de conduir amb nosaltres. No t’ho pensis més! Et mereixes l’oportunitat d’intentar-ho i aconseguir-ho.

No tens el carnet de cotxe? Aconsegueix-lo amb nosaltres! Tenim les millors eines i tècniques per a superar la amaxofobia des del primer instant.

Aprofita les ofertes de RACC Autoescola clicant aquí!