Conduir amb xancletes pot tornar-se en contra teva, no sols perquè és perillós sinó per la multa econòmica que comporta. A l’estiu, és millor no jugar-la-hi i continuar conduint com sempre fas: respectant totes les normes de trànsit.

Conduir amb xancletes no és una bona idea

Després d’haver estat tot el dia a la platja, arribes al cotxe i et fas la gran pregunta: puc conduir amb xancletes o hauria de canviar-me el calçat?

Segur que el teu sentit comú no falla i acabes fent el correcte: posar-te unes sabates més segures per al trajecte. Però a més, La Direcció General de Trànsit el té bastant clar i el passat estiu va confirmar la resposta en les seves xarxes socials:

Ahora que llega el verano, ¿Se puede conducir con chanclas?

Et poden multar per conduir amb xancletes?

És cert que el Reglament General de Circulació (RGC) no inclou cap norma específica sobre com hauria de ser el calçat en la conducció. Per tant, no és sancionable posar-se al volant amb xancletes.

No obstant això, si les teves sabates afecten la seguretat en la conducció la cosa canvia perquè si un agent considera que conduir amb xancletes és perillós per a tu (i per als teus acompanyants), podria posar-te una multa de fins a 80 euros.

De fet, alguns articles del RGC sí que fan referència a la responsabilitat i obligació del conductor d’aconseguir llibertat de moviments així com evitar obstacles per a garantir una conducció segura. Els repassem:

 • Article 3.1: sobre la manera de conducció, que hauràs de ser amb la precaució necessària per a evitar qualsevol tipus de mal.
 • Article 18.1: el conductor està obligat a tenir la seva pròpia llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l’atenció permanent a la conducció; sempre mantenint la posició adequada durant la conducció.

La DGT alerta que 500.000 conductors solen conduir descalços i uns 800.000 ho fan amb xancletes. Què et semblen aquests costums?

No està de més recordar que tampoc s’hauria de conduir sense samarreta perquè pot produir ferides amb el cinturó de seguretat i en cas d’accident, poden agreujar-se els danys.

Ahora que llega el verano, ¿Se puede conducir con chanclas?

Quin és el millor calçat per a conduir a l’estiu?

Que subjectin el peu, lleugers, flexibles i amb una sola fina. Aquests són els requisits que fan que les teves sabates siguin còmodes i assegurances per a pujar-te al cotxe.

 • És important que estigui bé subjecte al peu, per a trepitjar correctament els pedals amb força.
 • No pot relliscar, perquè necessites que hi hagi contacte entre el peu i els pedals.
 • Assegura’t que no t’enganxis en els revestiments del vehicle.
 • Quant més lleuger, millor. Així tindràs llibertat de moviments.

I si necessites un calçat específic com a talons alts o botes de muntanya? En aquest cas, el millor és guardar-lo en una bossa en el maleter i conduir amb les sabates adequades: amb soles antilliscants, els cordons ajustats o l’acte tanqui. No costa res canviar-se i així t’assegures haver tot baix control.

Si sospitaves de conduir amb xancletes a l’estiu era perillós, ara ja ho has confirmat. I com volem gaudir de cada viatge al volant, el millor és prendre’s de debò les recomanacions de la DGT.

Tens planejat un llarg viatge a l’estiu? Repassa els consells que et compartim aquí i prepara-ho amb total seguretat.

Et mereixes el millor estiu, starter!

Si encara no tens el carnet de cotxe, veuen a conèixer-nos i aposta per Racc Start. Et garantim la millor preparació possible per a convertir-te en un gran conductor i des del primer instant, descobriràs que no totes les autoescoles són iguals:

 • Diverteix-te mentre aprens amb les nostres ulleres de realitat virtual.
 • Amb el nostre Mètode RACC Start: et trauràs el carnet en molt poc temps!
 • Tenim cursos perquè perdis l’estrès davant el volant i superis l’examen més segurx i relajadx.
 • La nostra mobilitat respecta el medi ambient.
 • I com volem posar-te’l fàcil, tenim fins a 400 € de descompte en alguns dels nostres packs i un curs de conducció segura gratis.

Estem molt prop de tu, per tota Espanya i Catalunya. Troba la teva autoescola i compleix el teu somni com ja han fet més de 300.000 Starters.