Què són les llums de posició? Quan es posen?

Si obtindràs el carnet, un dels temes que hauràs d’estudiar serà el dels sistemes de llums de posició. Si no tens clar què són i quina funció té una llum de posició, amb aquesta informació ho entendràs de manera senzilla. Anota!

La llum de posició, què és exactament.

Les llums de posició són el sistema més bàsic d’il·luminació per a ser vists dels que existeixen en un vehicle.

Cada vegada passen més desapercebudes pel conductor veterà. tant perquè s’activen de manera automàtica amb les tales, llargues o antiboira, com perquè els vehicles nous inclouen sistemes amb sensors que activen i desactiven les llums de manera automàtica.

L’objectiu de la llum de posició no és un altre que il·luminar per a informar la resta d’usuaris de la calçada quina és la posició i grandària del nostre cotxe.

Per tenir la llum de posició i totes en el seu conjunt tan poca cobertura de visibilitat no està permès circular solament amb elles posades.

Recorda que si encara no has obtingut el teu carnet de cotxe pots fer-ho amb nosaltres en condicions que t’encantaran

¿Qué son las luces de posición? ¿Cuándo se ponen?

En quines circumstàncies cal activar les llums de posició

A aquest punt ja sabem que no podem circular únicament amb les llums de posició de nit. Segons el Codi de Circulació, a més, hem d’activar-les quan estiguem parats en vies interurbanes, nuclis urbans o travessies. Lògicament, també quan activem les llums curtes i llargues en conduir,de nit i de dia, si volem augmentar la nostra visibilitat, encara que això últim no és obligatori, tret que les condicions meteorològiques disminueixin sensiblement les de visibilitat.

Em poden multar si alguna llum de posició del meu vehicle està avariada?

La veritable chicha de l’assumpte ve aquí. Els sistemes de llums del cotxe són molt importants, tant que hi ha més de 5 multes diferents pel seu mal ús o l’omissió directament. Para esment!

Portar la llum de la matrícula fosa

El número de matrícula del teu cotxe és el seu número d’identificació i ha d’estar clarament visible. Portar la llum de la matrícula fosa és sancionable fins amb 200€.

Mal ús dels fars antiboira

La llum que emeten els fars antiboira és potent, per això només s’usen quan les condicions meteorològiques són adverses. Usar-les sense motiu comporta una multa de 200€.

¿Qué son las luces de posición? ¿Cuándo se ponen?

No utilitzar les llums d’encreuament quan és necessari

Si no uses les llums d’encreuament al circular durant la nit o en els casos en els quals és obligatori com en els carrils reversibles i aquells habilitats en sentit contrari a l’habitual. (200 euros)

No usar les llums per a indicar les maniobres

Ni més ni menys que 80€ de multa podria comportar que no usem els indicadors, o no amb l’antelació suficient, per a indicar les nostres maniobres.

Portar un far fos

Està prohibit circular amb un far que estigui fos. Si se’ns fundi en la carretera podem canviar la bombeta per nosaltres mateixos o sol·licitar assistència a l’assegurança. De circular en aquestes condicions podem ser multats amb 200€

Circular amb les llums apagades

Els cotxes nous solen tenir sistemes de llum de posició, tala, etc., automàtics. És a dir, que s’encenen quan es detecten les condicions en les quals es requereixen. Menys sort tenen els que compten amb cotxes una mica més antics que sí que hauran d’estar pendents de no oblidar-se d’encendre les llums a cada moment, segons correspongui. La multa aquí també pot ser de 200€.

¿Qué son las luces de posición? ¿Cuándo se ponen?

Immobilitzar el vehicle sense usar les llums de posició

Tenir una llum de posició fosa també compta. Però, sobretot, que no tinguem posades les llums de posició en el nostre cotxe quan es trobi immobilitzat entre la posada i la sortida del sol, en una calçada o en el voral d’una via. (200 euros)

‘Picar’ continuadament les llums

Com a manera d’advertir un perill, podem encendre lleument la llum de carretera, però no fer-ho en ràfegues o de manera contínua. Això comporta una multa de 80 euros i és considerada com a infracció lleu.

Tot anotat? Posa a prova l’après en les teves pràctiques per a obtenir el carnet de cotxe.