Quina és la multa per tenir la ITV caducada?

Una multa per tenir la ITV caducada pot agafar per sorpresa a molts conductors. Com que no és una cosa vital per al manteniment del nostre cotxe, a vegades oblidem la data i ens podem trobar amb un control on ens emportem una sorpresa per no tenir-la al dia, en forma de multa. Et comptem les conseqüències legals de tenir la ITV caducada.

La sanció en números

No importen les raons per les quals estem circulant sense ITV. Les nostres intencions poden ser bones, però al final, la suma de la multa serà de 200€.

Això, suposant que simplement no hagis passat la ITV. Si ho has fet i ha sortit negativa la revisió, però continues circulant, la multa ja pot incrementar-se fins als 500€.

Què diu la Llei?

Totes les qüestions que ens preocupen sobre assumptes viaris estan recollides en la Llei de Seguretat Viària. El text estableix en una de les seves parts que circular amb un vehicle que incompleixi les condicions tècniques reglamentàriament establertes és una infracció greu.

Com vam demostrar que el nostre vehicle compleix aquestes condicions tècniques reglamentàries? Amb l’adhesiu i els papers justificants que hem passat la ITV favorablement.

Vigila! En segons quines circumstàncies és bastant possible que els agents competents que descobreixin el vehicle sense ITV retirin el permís de circulació fins que el vehicle superi la inspecció. I ja, en el pitjor dels casos, també poden immobilitzar el vehicle.

¿Cuál es la multa por tener la ITV caducada?

Com sé quan caduca la ITV?

Hi ha una relació més que estreta entre el dia en què es va matricular el cotxe i quan has de passar la ITV per primera vegada. En aquest cas, hem de dividir els vehicles pels anys que tingui des de la data de matriculació:

  1. Exempts fins a 4 anys: Tots els vehicles acabats de matricular poden circular sense ITV fins als quatre anys.
  2. Cada dos anys: Els cotxes de 4 a 10 anys passen la ITV cada dos anys.
  3. Cada any: Quan el vehicle compta amb 10 anys o més d’antiguitat, ha de passar la ITV anualment.

Si necessites ajuda: Acudeix al RACC per a conèixer el nostre servei de recurs de multes aquí.

Comporta punts del carnet circular sense la ITV al dia?

Quan et multen per no tenir la ITV t’estan realitzant una sanció administrativa. Tanmateix, això no comporta la pèrdua de punts.

¿Cuál es la multa por tener la ITV caducada?

Quines són les sancions per no tenir la ITV en regla?

Les sancions administratives o multa per tenir la ITV caducada varia en funció de diferents circumstàncies.

  1. Si circulem amb la ITV caducada, la multa serà de 200€, però podrem acollir-nos a un descompte del 50% si el paguem abans del termini que ens donen per a això. Si t’aculls a aquest descompte per ràpid pagament la multa et costarà 100€.
  2. Vigila! Circular amb un cotxe que ha passat la ITV amb resultat negatiu és de 500 euros i, en aquest cas, no tenim la possibilitat d’acollir-nos a cap descompte per ràpid pagament.
  3. Si el resultat de la ITV del cotxe amb el qual circules és desfavorable la multa serà de 200€, 100 euros si el realitzes en el termini corresponent.

¿Cuál es la multa por tener la ITV caducada?

Coses que has de tenir en compte per a evitar-te la sanció per tenir la ITV vençuda

A més de les anteriors recomanacions per a evitar la multa per tenir la ITV caducada, és important tenir algunes coses addicionals en compte.

El fet que tinguis la ITV passada no eximeix al conductor de portar l’adhesiu corresponent. De fet, si no la portes, et podrien sancionar amb una multa de 80€.

No has d’esperar al termini que tens per a passar la ITV, pots fer-lo amb anterioritat. Més concretament 30 dies naturals abans de la data límit. I podem tranquils perquè fer-ho amb anterioritat, no avançarà la nostra data per a l’any següent, perquè es manté.

Passar la ITV abans d’hora és, de fet, una gran idea. En cas que passis una ITV desfavorable tindràs temps per a anar al taller i passar de nou la teva ITV.

En tots els casos obtindràs un justificant de les coses que estàs fent a mesura que les completes per a evitar la multa per tenir caducada la ITV i altres aspectes relacionats amb ella:

  1. Papers de la ITV desfavorable
  2. Factura del taller
  3. Justificant de la nova cita
  4. Etc.

Conserva tots aquests papers i tingues en compte els nostres consells per a evitar-li un esglai a la teva butxaca.

Encara no tens el teu carnet de cotxe? Comença de la forma més senzilla i eficaç aqui!