Quan caduca l’examen teòric del permís de conduir?

La quantitat d’alumnes que pregunten quan caduca el teòric és molt abundant. Sobre aquesta mena de tràmits burocràtics hi ha moltíssima desinformació. Per això ens hem llançat amb el nostre blog. Per a solucionar tots els dubtes que tinguis. I no sols sobre quan caduca l’examen teòric del permís de conduir! Comencem a posar-nos al dia. 

Quantes vegades pots suspendre l’examen teòric abans de tornar a pagar?

Quan et matricules en l’autoescola tens dret a concórrer a l’examen teòric en tres ocasions. Les hauràs de repartir entre l’examen teòric i el pràctic.

 Si suspens l’examen teòric la primera vegada que et presentes, has d’extremar la precaució. Així, si no desitges abonar de nou els papers per a renovar, has d’aprovar la pròxima vegada que et presentis al teòric i, després, el pràctic aprovar-lo a la primera. 

Si et presentes per segona vegada a l’examen teòric i suspens, hauràs de renovar, això és, pagar de nou les taxes de la Direcció General de Trànsit i aquells imports que l’autoescola a causa de la tramitació donés lloc. L’import per renovar si suspens el permís de conduir gira entorn dels 200 euros.

Per tant, si aprovessis el teòric a la primera i suspenguessis el pràctic, no hauries de renovar documentació ni pagar el cost corresponent. Encara gaudiries d’una oportunitat més per a concórrer a l’examen pràctic i només si suspenguessis per segona vegada, hauries de tornar a abonar les taxes.

Ja em vaig treure el teòric! Quant temps tinc per a treure’m el pràctic?

Una vegada aprovat l’examen teòric has de tenir en compte que aquest té una validesa de 2 anys. El període de vigència comença a computar a partir de l’endemà d’haver aprovat. Dins d’aquest termini de 2 anys, hauràs d’aprovar l’examen de circulació pràctic novament.

Recordem que, si suspens l’examen teòric, gaudeixes de 6 mesos per a tornar a examinar-te i no perdre la convocatòria. En cas contrari, hauràs de tornar a pagar les taxes de la DGT. 

Només en el cas que aprovis, s’habilita un període de vigència de 2 anys comptats des de l’endemà a aquell en què va ser declarat capacitat en la prova.

¿En qué consiste el examen psicotecnico para obtener el carnet de conducir?

Quantes vegades puc suspendre l’examen pràctic? 

Quan et matricules en l’autoescola tens dret a tres convocatòries per als dos exàmens. Dit d’una altra manera, comptes amb un altre intent que pots emprar a tractar d’aprovar el teòric o el pràctic. Si et vas treure el teòric a la primera tens el benefici de presentar-te dues vegades al pràctic sense necessitat d’abonar les taxes.

Si ja no et queden intents hauràs d’abonar de nou les taxes. Tanmateix, si suspens el permís de conduir per segona vegada això és, el tercer intent per a l’examen pràctic has d’esperar 12 dies per a poder concórrer novament i 18 dies si se suspèn per tercera vegada i les successives. Per a les convocatòries que concorris no ha de sobrepassar el termini de 6 mesos.

¿Cuándo caduca el examen teórico del permiso de conducir?

Què passa si no ho aprovo a temps? 

Si no aprovessis el pràctic a temps, hauries de pagar les taxes de trànsit corresponents de nou, que són 93,12 euros per a tots els permisos de conduir, més els costos de la gestió que l’autoescola percebi per la gestió. 

Quan assumeixis la taxa tens dret a dues convocatòries per a l’examen pràctic.

Encara no t’has tret el permís de conduir? Fes-ho amb nosaltres!